Muffins met zomerfruit

Deze muffins zijn lekker zacht en fruitig.

Als je fruit gebruikt in muffins, is het belangrijk om de ‘vloeibaarheid’ van het deeg in de gaten te houden. Vooral bij wat natter fruit (bijvoorbeeld aardbeien) is het belangrijk om goed op te letten. Als je de lepel boven de beslagkom houdt, moet hij niet meteen naar beneden vallen maar enigszins blijven hangen. Als je het idee hebt dat het beslag te nat is, voeg dan extra bloem toe.

Probeer ook eens muffins met gedroogd fruit, wortelmuffins of appelkruimelmuffins met custard.

Muffins met zomerfruit
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl melk
  • 200 gram rood zomerfruit (vers of uit het vriesvak)
  • 1 ei
  • 200 gram bloem (eventueel meer als het beslag te nat lijkt)
  • 75 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram kristalsuiker
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 3259487223_a4c49c7d651

  2. Smelt de boter in de magnetron.

  3. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar.

  4. Meng in een andere kom de boter, het ei, de melk en de yoghurt.

  5. Meng met een houten lepel de natte ingrediënten door het bloemmengsel.

  6. Schep het fruit erdoorheen. 3259487427_c3cdc67f031 3259487507_7c23f7024b1

  7. Vul een muffinvorm met papieren bakjes.

  8. Schep het beslag in de muffinvormpjes.

  9. Bak de muffins voor 20 – 25 minuten. Ze moeten goudbruin zijn.

3259490051_486a62458d1

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten