Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Muffins met zomerfruit
Deze muffins zijn lekker zacht en fruitig.
Als je fruit gebruikt in muffins, is het belangrijk om de ‘vloeibaarheid’ van het deeg in de gaten te houden. Vooral bij wat natter fruit (bijvoorbeeld aardbeien) is het belangrijk om goed op te letten. Als je de lepel boven de beslagkom houdt, moet hij niet meteen naar beneden vallen maar enigszins blijven hangen. Als je het idee hebt dat het beslag te nat is, voeg dan extra bloem toe.
Probeer ook eens muffins met gedroogd fruit, wortelmuffins of appelkruimelmuffins met custard.
Ingrediënten
- 1 dl yoghurt
- 1 dl melk
- 200 gram rood zomerfruit (vers of uit het vriesvak)
- 1 ei
- 200 gram bloem (eventueel meer als het beslag te nat lijkt)
- 75 gram boter
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 gram kristalsuiker
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter in de magnetron.
-
Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar.
-
Meng in een andere kom de boter, het ei, de melk en de yoghurt.
-
Meng met een houten lepel de natte ingrediënten door het bloemmengsel.
-
Vul een muffinvorm met papieren bakjes.
-
Schep het beslag in de muffinvormpjes.
-
Bak de muffins voor 20 – 25 minuten. Ze moeten goudbruin zijn.
Er zijn nog geen reacties.