Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Lemon curd
Lemon curd is een romig citroenmengsel dat ingedikt wordt door het gebruik van eigeel. Het wordt kort verwarmd en is dus niet vrij van het risico van salmonella. Ik heb gepasteuriseerd eigeel gebruikt, daarbij heb je dat risico niet. Al heb ik het ook wel eens gemaakt met verse eigelen. Lemon curd kun je op brood en scones smeren, gebruiken als taartvulling of over nagerechten gebruiken als saus. Kijk eens hier voor meer recepten voor glazuur en/of taartvulling.
Ingrediënten
- 100 ml vers citroensap
- 4 eigelen
- 90 gram kristalsuiker
- 60 gram roomboter
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
Bereidingswijze & foto's
-
Steriliseer een pot met deksel. Leg ze in een pan met water, breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken.
-
Klop de eieren met de suiker in een kom en giet ze in een pan (met een stevige boter en een pan die niet reageert op zuur).
-
Voeg de boter in blokjes toe. Roer er dan het citroensap en de geraspte schil bij.
-
Zet de pan op een middelhoog vuur. Blijf roeren terwijl je het mengsel verhit. Na ongeveer 5 minuten zal het bijna gaan koken, haal de pan, zodra de eerste bubbels verschijnen, van het vuur en blijf roeren. Laat afkoelen en schep in de pot. Bewaar in de koelkast. Het blijft op deze manier ongeveer 2 weken goed.
Er zijn nog geen reacties.