Lemon curd

Lemon curd is een romig citroenmengsel dat ingedikt wordt door het gebruik van eigeel. Het wordt kort verwarmd en is dus niet vrij van het risico van salmonella. Ik heb gepasteuriseerd eigeel gebruikt, daarbij heb je dat risico niet. Al heb ik het ook wel eens gemaakt met verse eigelen. Lemon curd kun je op brood en scones smeren, gebruiken als taartvulling of over nagerechten gebruiken als saus. Kijk eens hier voor meer recepten voor glazuur en/of taartvulling.

citroenvulling lemon curd
Lemon curd
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
300 gram

Ingrediënten

  • 100 ml vers citroensap
  • 4 eigelen
  • 90 gram kristalsuiker
  • 60 gram roomboter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil

Bereidingswijze & foto's

  1. Steriliseer een pot met deksel. Leg ze in een pan met water, breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken. Lemon curd - 014

  2. Klop de eieren met de suiker in een kom en giet ze in een pan (met een stevige boter en een pan die niet reageert op zuur). Lemon curd - 004

  3. Voeg de boter in blokjes toe. Roer er dan het citroensap en de geraspte schil bij. Lemon curd - 012

  4. Zet de pan op een middelhoog vuur. Blijf roeren terwijl je het mengsel verhit. Na ongeveer 5 minuten zal het bijna gaan koken, haal de pan, zodra de eerste bubbels verschijnen, van het vuur en blijf roeren. Laat afkoelen en schep in de pot. Bewaar in de koelkast. Het blijft op deze manier ongeveer 2 weken goed. Lemon curd - 013 Lemon curd - 020

Lemon curd - 026

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten