Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes met kokos!

Probeer ook eens havermoutkoekjes zonder suiker, flapjacks of mueslikoekjes.

Havermoutkoekjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
25 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 100 gram havermout
  • 150 gram kristalsuiker
  • 125 gram volkoren bloem
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 gram keukenstroop
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Zeef de bloem in een kom. Roer de suiker, havermout en kokos erdoorheen. Koekjes - 013

  2. Smelt de boter in een pan, roer de keukenstroop erdoorheen. Koekjes - 016

  3. Haal de pan van het vuur en roer het bakpoeder erdoorheen.

  4. Schenk het mengsel bij het havermoutmengsel en roer door elkaar. Koekjes - 020

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepels om de koekjes op de bakplaat te scheppen, duw ze plat met een vork. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes laat. Koekjes - 022

  6. Bak de koekjes voor 15 – 20 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze vervolgens op een rooster om de koekjes volledig te laten afkoelen. Koekjes - 036

Koekjes - 042

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten