Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Flapjacks
Echte Engelse flapjacks!
Ik denk niet dat ik ooit van flapjacks had gehoord voordat ik een half jaar in Engeland ging wonen. Al snel maakte ik kennis met deze oer-Engelse koek en veroverde het een plekje in mijn lijst van ‘favoriete snacks’. Al was het alleen maar om de geweldige naam: een flapjack. Deze lekkernij komt neer op een snack van gebakken havermout, te vergelijken met een mueslireep. Er is volop te variëren met dit recept, meng er bijvoorbeeld eens stukjes gedroogd fruit of stukjes noot doorheen.
Probeer ook eens mueslikoekjes met kokos, jamkoekjes of mini Victoria sponge cakes.
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 125 gram boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 3,5 eetlepel honing
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
-
Smelt de boter in een pan. Voeg de honing en suiker toe en roer totdat de suiker opgelost is.
-
Beleg een rechthoekig bakblik (ongeveer 20 cm lang) met bakpapier.
-
Meng de havermout door het botermengsel. Schep het in het bakblik en duw plat met een houten lepel.
-
Bak de flapjacks voor 30 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn. Bak de flapjacks niet te lang, om te voorkomen dat ze een aangebrand smaakje krijgen. Laat de flapjacks helemaal afkoelen (dit zorgt ervoor dat de koek hard wordt). Snij de koek in stukken.
één link van een andere site
9 Reacties
• pontch op 28 July 2009 ∞
• Evelyne Halsberghe op 2 August 2010 ∞
• Lisa op 6 August 2010 ∞
• Mp op 29 March 2011 ∞
• Rowena op 7 August 2011 ∞
• Lisa op 10 August 2011 ∞
• Marloes op 13 March 2012 ∞
• Karin op 18 February 2013 ∞
• Karin op 20 February 2013 ∞