Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Mueslikoekjes met kokos
Lekkere, knapperige mueslikoekjes.
Probeer ook eens citroenkoekjes, krakelingen of chocoladekoekjes.
Ingrediënten
- 90 gram muesli
- 60 gram boter
- 1,5 eetlepels honing
- 45 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram rietsuiker
- 1 theelepel, optioneel kaneel
- 1,5 eetlepel gedroogde kokosrasp
Deze koekjes zijn het lekkerst op de dag waarop je ze bakt.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 160°C
-
Stop de boter met de honing en de suiker in een steelpan. Roer door elkaar en blijf roeren totdat de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel, de muesli, de kokos en de kaneel toe en roer door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Schep de koekjes met een lepel op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze ongeveer 3 cm uit elkaar liggen, ze lopen namelijk nog wat uit tijdens het bakken.
-
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze 15 minuten afkoelen en trek ze dan voorzichtig van het bakpapier af. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
4 Reacties
• Yvonne op 26 August 2012 ∞
• Lisa op 26 August 2012 ∞
• petra op 8 January 2013 ∞
• Lisa op 8 January 2013 ∞