Mueslikoekjes met kokos

Lekkere, knapperige mueslikoekjes.

Probeer ook eens citroenkoekjes, krakelingen of chocoladekoekjes.

Mueslikoekjes met kokos
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
10 stuks

Ingrediënten

  • 90 gram muesli
  • 60 gram boter
  • 1,5 eetlepels honing
  • 45 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram rietsuiker
  • 1 theelepel, optioneel kaneel
  • 1,5 eetlepel gedroogde kokosrasp

Deze koekjes zijn het lekkerst op de dag waarop je ze bakt.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 160°C

  1. Stop de boter met de honing en de suiker in een steelpan. Roer door elkaar en blijf roeren totdat de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur. dsc_00993

  2. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de muesli, de kokos en de kaneel toe en roer door elkaar. dsc_01026 dsc_01081

  3. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  4. Schep de koekjes met een lepel op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze ongeveer 3 cm uit elkaar liggen, ze lopen namelijk nog wat uit tijdens het bakken. dsc_01105

  5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze 15 minuten afkoelen en trek ze dan voorzichtig van het bakpapier af. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen. dsc_01182

dsc_0156

4 Reacties

  1. Ik heb deze koekjes net gemaakt. In plaats van kokos en kaneel heb ik er 2 eetlepels pindakaas bij gedaan. Ze waren lekker, maar ze vielen wel uit elkaar. Is dat te verhelpen?

    Yvonne op 26 August 2012

  2. @ Yvonne heb je ze wel goed af laten koelen? Misschien waren ze wat te nat door de pindakaas. Misschien kun je de volgende keer dit recept proberen. Fijn dat ze toch lekker waren! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 August 2012

  3. kan je dit recept ook met krokante muesli maken

    petra op 8 January 2013

  4. Hoi Petra, Geen idee, dat zou je moeten proberen. Ik denk dat het wel moet kunnen hoor. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 January 2013

Reactie achterlaten