Snelle aardbeientrifle

Niks moeilijks aan en net wat specialer dan een kant-en-klaar toetje!

Dit is echt een simpel toetje dat genoeg is voor 6 personen. Het enige wat je doet, is alles samen in een schaal mikken en dat even laten staan. Je zou de cake en de vanillevla zelf kunnen maken. Cake uit de supermarkt is vaak een beetje vettig, dus het is niet nodig om er likeur overheen te gieten (dat kan natuurlijk wel). Omdat ik nu even geen alcohol mag, hebben wij het niet toegevoegd en ook niet gemist. Gebruik je een zelfgemaakte cake, dan kan het geheel wat droger zijn. Besprenkel de plakken cake dan bijvoorbeeld met wat aardbeienlikeur, zoete sherry of, een alcoholvrije optie, aardbeiensap (pureer wat aardbeien met een staafmixer). Een ideaal toetje als je weinig tijd hebt. Ik gebruikte dit recept als leidraad, maar ik zou gewoon even kijken hoeveel je nodig hebt voor de schaal die je gebruikt.

Probeer ook eens Engelse zomerpudding, aardbeien-marshmallowmousse of gemarineerde aardbeien met slagroom.

aardbeienjam snelle aardbeientrifle vanillevla
Snelle aardbeientrifle
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 7 plakjes vanillecake
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 500 ml vanillevla
  • 300 ml slagroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer grote exemplaren.

  2. Beleg de onderkant van een lasagneschaal met de plakjes cake.

  3. Smeer de aardbeienjam over de plakken cake heen.

  4. Verdeel de helft van de aardbeien over de cakelaag heen.

  5. Giet de vanillevla eroverheen.

  6. Klop de slagroom stijf. Verdeel over de vanillevla.

  7. Eindig met een laag verse aardbeien.

  8. Bewaar de trifle in de koelkast.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten