Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Amandelkoekjes
Dit zijn lichte koekjes met een amandelsmaak.
Probeer ook eens kokosmakronen, amaretti of jamkoekjes.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 25 gram maïzena
- 110 gram, op kamertemperatuur boter
- 50 gram, gezeefd poedersuiker
- 1 eigeel
- 1 theelepel amandel extract
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Klop de boter romig met een elektrische mixer.
-
Voeg de poedersuiker toe en klop totdat je een licht en romig mengsel hebt.
-
Voeg het eigeel en het amandel extract toe. Klop tot een samenhangend geheel.
-
Zeef de bloem en de maïzena en mix op de laagste stand door het botermengsel heen.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze plat met een vork.
-
Bak de koekjes 12 – 15 minuten in de oven of totdat ze licht bruin beginnen te kleuren. Laat ze een paar minuten afkoelen en schep ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.