Zandgebak

Een simpele koek die je maakt met boter, suiker, bloem en maïzena.

Dit zandgebak, of shortbread, is simpel om te maken. Het recept komt uit Jamie Oliver’s Kook met Jamie.

Probeer ook eens boterkoek, shortbread (met de keukenmachine) of millionaire’s shortbread.

Zandgebak
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 flinke stukken

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 125 gram maïzena

Bereidingswijze & foto's

  1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een vierkanten bakblik van 22 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier.

  2. Klop de boter en de suiker met een mixer tot een bleke, luchtige massa.

  3. Zeef de bloem en de maïzena erbij en roer met een houten lepel door elkaar. Kneed het deeg verder met je handen tot een mooi glad deeg.

  4. Duw het deeg in het bakblik en verdeel het gelijkmatig (gebruik je handpalmen). Prik het deeg op verschillende plekken in met een vork.

  5. Bak het zandgebak 50 minuten in de oven of totdat het gebak heel lichtbruin ziet. Bestrooi het gebak terwijl het nog warm is met wat suiker. Laat afkoelen en snij in 12 rechthoekige stukken.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten