Shortbread

De Schotse variant van zandgebak: shortbread. Een kruimelige, boterige koek.

Dit recept is super snel gemaakt met een keukenmachine. Probeer ook eens amandelkoekjes, smeuïge cacaokoekjes of karamelkoeken.

schotse boterkoek
Shortbread
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 175 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg ontstaat. Maak je het deeg met de hand? Zeef de bloem en de zout dan samen in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed in het deeg totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de suiker toe en kneed tot een deeg. Shortbread - 002 Shortbread - 004

  2. Vet een ronde vorm van 20 cm in met boter of bedek een bakplaat met bakpapier. Duw het deeg in de vorm of maak er aparte koekjes van. Shortbread - 005

  3. Bak het shortbread voor 30 minuten in de oven. Besprenkel eventueel met extra kristalsuiker. Laat helemaal afkoelen en haal de koek dan uit de vorm. Breek in stukken. Shortbread - 009

Shortbread - 029

1 reactie

  1. Ontzettend kruimelig, maar wel ontzettend lekker!

    Nicole op 25 August 2011

Reactie achterlaten