Home Page › Wereld › Amerika ›
Pompoenrepen
Een plaatkoek met pompoenpuree.
Dit recept komt van browneyedbaker. Ik heb het recept gehalveerd en dat gaf me 12 stukjes. Het is een cake met een soort van brownieachtige structuur, heel machtig en lekker.
Probeer ook eens karamelkoek met walnoten, plaatkoek met mincemeat of flapjacks met banaan.
Ingrediënten
- 215 gram pompoenpuree
- 120 gram bloem
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1,5 theelepel gemalen kaneel
- snufje zout
- 115 gram ongezouten boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Vet een bakvorm van 10 bij 15 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter, laat even afkoelen.
-
Meng de bloem, kaneel, gember, nootmuskaat en zout in een kom.
-
Meng de boter met de suiker en klop door elkaar. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop nog eens door elkaar.
-
Voeg de pompoenpuree toe en klop weer door elkaar.
-
Vouw het bloemmengsel door het botermengsel heen en stop met roeren zodra het gemengd is.
-
Schep het beslag in de vorm. Stop in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de vorm komt. Laat even afkoelen en til dan op een rooster, laat helemaal afkoelen. Bestrooi met poedersuiker (gebruik een zeefje) en snij in 12 stukjes.
1 reactie
• Marian op 22 October 2012 ∞