Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Flapjacks met banaan
Een lekkere snack met havermout, hazelnoten en banaan.
Dit is een lekkere variant op de standaard flapjack met een toevoeging van banaan. De banaan maakt de koek wat zachter en geeft er een heerlijke bananensmaak aan. Perfect om mee te nemen als snack. Het recept vond ik op deze website. Zorg dat je bananen lekker bruin zijn, die hebben het meeste smaak.
Probeer ook eens havermoutkoekjes, flapjacks of bananenblondies.
Ingrediënten
- 150 gram roomboter
- 75 gram rietsuiker
- 3 eetlepels heldere honing
- 250 gram havermout
- 50 gram hazelnoten
- 1 snufje gemalen kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 rijpe bananen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de onderkant van een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Hak de hazelnoten in stukjes.
-
Stop de roomboter, rietsuiker en honing in een grote pan (het hele mengsel moet er straks in passen). Laat op laat vuur smelten terwijl je af en toe roert. Haal de pan van het vuur.
-
Voeg de havermout, gehakte hazelnoten, kaneel en het bakpoeder toe. Roer door elkaar.
-
Pureer de bananen met een vork en roer door het havermoutmengsel.
-
Schep het mengsel in de bakvorm. Verdeel evenredig en duw het mengsel goed aan.
-
Bak de flapjacks voor 20 – 25 minuten in de oven of totdat het goudbruin is. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Til de koek dan met het bakpapier op een rooster en laat helemaal afkoelen.
2 Reacties
• Soumia op 6 June 2012 ∞
• Lisa op 6 June 2012 ∞