Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Warme chocomel
Hoe maak je warme chocomel met cacao?
Warme chocomel hoeft helemaal niet calorierijk te zijn. Gebruik cacao en maak de chocomel zo zoet als je zelf wil. Als je magere melk en zoetstof gebruikt, heb je helemaal een slank recept!
Iets lekkers voor erbij? Probeer eens karamelkoeken, triple chocolate chip koekjes of Rocky karamel.
Ingrediënten
- 2 bekers (ongeveer 450 ml) halfvolle melk
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
- 2 theelepels vanillesuiker
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Meet de melk af. Giet in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur.
-
Verwarm de melk voor 3 – 4 minuten, meng dan de cacao erdoorheen. Zorg dat de melk warm genoeg is, anders neemt het de cacao niet op. Klop met een garde om de cacao te laten oplossen.
-
Verwarm de melk nog een paar minuten en giet daarna in bekers.
4 Reacties
• Tineke op 30 June 2009 ∞
• Lisa op 30 June 2009 ∞
• Tineke op 30 June 2009 ∞
• Lisa op 1 July 2009 ∞