Warme chocomel

Hoe maak je warme chocomel met cacao?

Warme chocomel hoeft helemaal niet calorierijk te zijn. Gebruik cacao en maak de chocomel zo zoet als je zelf wil. Als je magere melk en zoetstof gebruikt, heb je helemaal een slank recept!

Iets lekkers voor erbij? Probeer eens karamelkoeken, triple chocolate chip koekjes of Rocky karamel.

Warme chocomel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 bekers (ongeveer 450 ml) halfvolle melk
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze & foto's

  1. Meet de melk af. Giet in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. DSC_0020 DSC_0022

  2. Verwarm de melk voor 3 – 4 minuten, meng dan de cacao erdoorheen. Zorg dat de melk warm genoeg is, anders neemt het de cacao niet op. Klop met een garde om de cacao te laten oplossen. DSC_0026 DSC_0036

  3. Meng de kaneel en de vanillesuiker door de melk. DSC_0046 DSC_0041

  4. Verwarm de melk nog een paar minuten en giet daarna in bekers. DSC_0056

DSC_0058

4 Reacties

  1. Pfoe, als ik op dit moment ergens niet aan wil denken :P Dan liever mijn eigengemaakte ijsthee! Wat ook erg gemakkelijk is, is in plaats van de cacao in de pan mengen, is een klein beetje melk in de mok laten zitten, daar de cacao en suiker bij doen en mengen. Dan is het nog gemakkelijker om klontjes uit de cacao te halen!

    Tineke op 30 June 2009

  2. Haha, bedankt voor de tip. Ik ben nu wel benieuwd naar je zelfgemaakte ijsthee! Vertel, vertel!

    Lisa op 30 June 2009

  3. Haha, heel simpel: Zet flink wat thee. De thee zet ik flink wat sterker dan ik normaal drink, maar als het koud wordt, vermindert de theesmaak. Daar wat citroen bij (vers of citroensap). Ik doe er zelf dan het liefst honing bij, maar suiker of zoetstof is ook geen probleem. Dit moet je natuurlijk naar smaak doen, maar ik zou er sowieso wel wat in doen, omdat thee bitter kan worden als het afkoeld. Door iets zoets er in te doen, voorkom je dat. Thee af laten koelen buiten de koelkast, in een frisdrankfles en dan in de koelkast zetten om het echt koud te krijgen. Natuurlijk extra lekker met ijsklontjes en een extra schijfje citroen.

    Qua thee vind ik zelf rooibos of earl grey het lekkerst, maar goed, dat is een persoonlijke voorkeur. Heerlijk met dit warme weer!

    Tineke op 30 June 2009

  4. Hmmm dat klinkt lekker! Ga ik snel uitproberen :). Dankjewel!

    Lisa op 1 July 2009

Reactie achterlaten