Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Hi-hat Cupcakes
Feestelijke chocoladecakejes met een marshmallowfrosting.
Zoals beloofd, hier het recept voor ‘Hi-hat cupcakes’. Het originele recept is van Martha Stewart. Ik heb er mini-cakejes van gemaakt (met een mini-muffinvorm), want de grote versies zijn echt een hele mond vol. Je kunt ze ook versieren als de chocola nog niet gestold is. Ik heb voor de marshmallowfrosting eiwitpoeder gebruikt. Een goede tip is om het poeder, als je het gemengd hebt met water, door een zeef te duwen. Dan weet je zeker dat al het poeder goed opgelost is. Ik gebruik voor deze cupcakes overigens niet het recept voor de chocoladecakejes van Martha Stewart (alleen de frosting). Probeer ook eens pecancakejes met ahornsiroop, browniecupcakes met marshmallow of whoopie pies.
Ingrediënten
- 190 gram roomboter
- 190 gram pure chocola
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 250 gram kristalsuiker
- 115 gram bloem
Voor de marshmallowlaag
- 340 gram fijne kristalsuiker
- 3 eiwitten
- 1/4 theelepel wijnsteenzuur
- 1,5 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladelaag
- 350 gram melkchocola
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een mini-muffinvorm met papieren bakjes of vet hem goed in.
-
Laat de boter en chocola smelten in een pan op laag vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
-
Klop in een kom de eieren los met de suiker en de vanille.
-
Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Klop met een garde.
-
Voeg de bloem toe en klop totdat je een glad beslag hebt.
-
Vul de mini-muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Bak de cakejes 10 – 12 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat de cakejes helemaal afkoelen.
-
Breng een pan met water aan de kook. Meng in een hittebestendige kom de suiker, 60 ml water, de eiwitten en het wijnsteenzuur. Klop met een elektrische mixer 1 minuut door elkaar.
-
Zorg dat het water nét kookt, zet dan de kom boven de pan met water (het water mag de kom niet raken) en klop op de hoogste stand voor 12 minuten. Haal de kom van het vuur, roer de vanille erdoorheen en klop nog eens twee minuten totdat je een dikke frosting hebt. Schep het mengsel meteen in een spuitzak en spuit ‘hoedjes’ op de cupcakes.
-
Zet de cakejes anderhalf uur in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de frosting niet van het cakeje valt tijdens het dippen in de chocola.
-
Meng de chocola met de zonnebloemolie en smelt in de magnetron op laag vermogen (of boven een pan met zacht kokend water).
-
Dip de cakejes in de chocola, draai ze schuin rond zodat alle kanten bedekt zijn. Laat even uitlekken en draai ze dan op een bord. Besprenkel eventueel met decoratie en laat even staan. Zet ze dan in de koelkast en bewaar ze daar totdat je ze gaat serveren.
6 Reacties
• Caroline Brouwer op 20 March 2011 ∞
• Uniflame op 20 March 2011 ∞
• Arjan op 20 March 2011 ∞
• Iris op 24 March 2011 ∞
• Gina op 8 October 2011 ∞
• Lisa op 9 October 2011 ∞