Hi-hat Cupcakes

Feestelijke chocoladecakejes met een marshmallowfrosting.

Zoals beloofd, hier het recept voor ‘Hi-hat cupcakes’. Het originele recept is van Martha Stewart. Ik heb er mini-cakejes van gemaakt (met een mini-muffinvorm), want de grote versies zijn echt een hele mond vol. Je kunt ze ook versieren als de chocola nog niet gestold is. Ik heb voor de marshmallowfrosting eiwitpoeder gebruikt. Een goede tip is om het poeder, als je het gemengd hebt met water, door een zeef te duwen. Dan weet je zeker dat al het poeder goed opgelost is. Ik gebruik voor deze cupcakes overigens niet het recept voor de chocoladecakejes van Martha Stewart (alleen de frosting). Probeer ook eens pecancakejes met ahornsiroop, browniecupcakes met marshmallow of whoopie pies.

chocoladecakejes met marshmallowfrosting hi-hat cupcakes marshmallowfrosting
Hi-hat Cupcakes
Moeilijkheid
Gevorderd
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
30 mini-cakejes

Ingrediënten

  • 190 gram roomboter
  • 190 gram pure chocola
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 gram kristalsuiker
  • 115 gram bloem

Voor de marshmallowlaag

  • 340 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 1/4 theelepel wijnsteenzuur
  • 1,5 theelepel vanille-extract

Voor de chocoladelaag

  • 350 gram melkchocola
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een mini-muffinvorm met papieren bakjes of vet hem goed in.

  2. Laat de boter en chocola smelten in een pan op laag vuur. Laat het mengsel even afkoelen. Chocoladecakejes - 001 Chocoladecakejes - 005

  3. Klop in een kom de eieren los met de suiker en de vanille. Chocoladecakejes - 007

  4. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Klop met een garde. Chocoladecakejes - 009

  5. Voeg de bloem toe en klop totdat je een glad beslag hebt. Chocoladecakejes - 012 Chocoladecakejes - 013

  6. Vul de mini-muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Bak de cakejes 10 – 12 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat de cakejes helemaal afkoelen. Chocoladecakejes - 018 Chocoladecakejes - 020 Hi-hat cupcakes - 020

  7. Breng een pan met water aan de kook. Meng in een hittebestendige kom de suiker, 60 ml water, de eiwitten en het wijnsteenzuur. Klop met een elektrische mixer 1 minuut door elkaar. Hi-hat cupcakes - 002 Hi-hat cupcakes - 004 Hi-hat cupcakes - 006

  8. Zorg dat het water nét kookt, zet dan de kom boven de pan met water (het water mag de kom niet raken) en klop op de hoogste stand voor 12 minuten. Haal de kom van het vuur, roer de vanille erdoorheen en klop nog eens twee minuten totdat je een dikke frosting hebt. Schep het mengsel meteen in een spuitzak en spuit ‘hoedjes’ op de cupcakes. Hi-hat cupcakes - 012 Hi-hat cupcakes - 013 Hi-hat cupcakes - 016 Hi-hat cupcakes - 017 Hi-hat cupcakes - 022 Hi-hat cupcakes - 024

  9. Zet de cakejes anderhalf uur in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de frosting niet van het cakeje valt tijdens het dippen in de chocola.

  10. Meng de chocola met de zonnebloemolie en smelt in de magnetron op laag vermogen (of boven een pan met zacht kokend water). Hi-hat cupcakes - 039 Hi-hat cupcakes - 040

  11. Dip de cakejes in de chocola, draai ze schuin rond zodat alle kanten bedekt zijn. Laat even uitlekken en draai ze dan op een bord. Besprenkel eventueel met decoratie en laat even staan. Zet ze dan in de koelkast en bewaar ze daar totdat je ze gaat serveren. Hi-hat cupcakes - 043 Hi-hat cupcakes - 044 Hi-hat cupcakes - 045 Hi-hat cupcakes - 047 Hi-hat cupcakes - 049 Hi-hat cupcakes - 052 Hi-hat cupcakes - 063 Hi-hat cupcakes - 064

Hi-hat cupcakes - 078

6 Reacties

  1. Hmmmm, dit lijkt mij wel wat!

    Caroline Brouwer op 20 March 2011

  2. Deze zien er heerlijk uit! Ik heb het wel vaker in cupcake recepten gezioen, maar wat is wijnsteenzuur en waar kan je het kopen? Is het te vervangen?

    Uniflame op 20 March 2011

  3. Wijnsteenzuur kun je vaak vinden in reformwinkels of natuurvoedingswinkels. Het heet in het Engels ‘cream of tartar’. Als je het niet kunt vinden, kun je het vervangen door citroenzuur.

    Arjan op 20 March 2011

  4. Echt heerlijk!! zooooo de moeite waard!

    Iris op 24 March 2011

  5. Hoeveel gram hebben jullie van het eiwitpoeder gebruikt?

    Gina op 8 October 2011

  6. Hoi Gina, 3 eiwitten is hetzelfde als 12 gram eiwitpoeder. Niet vergeten dat je dan nog wel wat water moet toevoegen (de hoeveelheid staat meestal op de verpakking). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 October 2011

Reactie achterlaten