Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladekoekjes met amandelen
Snel, simpel en hartstikke lekker!
Na het maken van de lavendelkoekjes, had ik een eiwit over. En om nou één eiwit in te vriezen, dat vond ik ook weer zo wat. Dus maar even op internet zoeken naar een recept met eiwit. Zo belandde ik op deze website. Na wat aanpassingen gemaakt te hebben, ging ik aan de slag. En toen ze uit de oven kwamen en we een hap namen, kregen de lavendelkoekjes er opeens een heuse concurrent bij. Deze koekjes zijn heerlijk!
Het wijnsteenzuur stabiliseert het eiwit. Als je dit niet hebt, kun je het vervangen door 1/8 theelepel citroensap of witte wijnazijn.
Probeer ook eens besneeuwde chocoladekoekjes, macarons of schuimpjes.
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 75 gram pure chocola
- snufje wijnsteenzuur (cream of tartar)
- 1/4 theelepel vanille-extract
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 45 gram geschaafde amandelen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Hak de chocola fijn en smelt in de magnetron op laag vermogen (of smelt de chocola au bain marie). Zet opzij om af te laten koelen.
-
Smeer een maatbeker in met citroensap en veeg hem droog met keukenpapier. Stop het eiwit in de kom met het wijnsteenzuur en klop met een mixer totdat je zachte pieken hebt. Voeg dan theelepel voor theelepel de suiker toe terwijl je blijft mixen. Voeg ook de vanille toe en mix door elkaar. Het eiwit moet stijf zijn, maar niet droog.
-
Voeg de geschaafde amandelen en de afgekoelde chocola toe aan de eiwitten en vouw ze door het schuim. Wees voorzichtig, zodat je niet het lucht uit het schuim haalt.
-
Schep theelepels van het mengsel op een bakplaat (met ongeveer 3 cm tussen de koekjes). Bak de koekjes 10 – 12 minuten. Ze zijn dan stevig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
-
Schep de koekjes op een rooster en laat afkoelen.
4 Reacties
• Denise op 2 July 2012 ∞
• Lisa op 2 July 2012 ∞
• Fenerodine op 8 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞