Veganistische cakejes

Vanillecakejes zonder dierlijke producten.

Dit recept komt uit Vegan cupcakes take over the world van Isa Chandra Moskowitz. Je kunt ze maken met margarine of olie (zie hier voor het recept met margarine). Ik was niet heel erg onder de indruk van de smaak van de cakejes, maar de textuur was prima. Ik heb ze nog niet geprobeerd met margarine, maar dat ben ik nog wel van plan.

Probeer ook eens Mexicaanse chocoladekoekjes, World Peace cookies of aardbeienmoussetaart.

Veganistische cakejes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 cakejes

Ingrediënten

  • 240 ml sojamelk
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 115 gram kristalsuiker
  • 2,5 theelepel vanille-extract
  • snuf zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vul een muffinvorm met papieren bakjes.

  2. Meng de sojamelk en de azijn in een kom en laat 10 minuten staan. Vanillecakejes

  3. Meng het sojamelkmengsel met de zonnebloemolie, de suiker en de vanille in een grote kom. Vanillecakejes

  4. Zeef de bloem, de maïzena, het bakpoeder, de baking soda en het zout bij het sojamelkmengsel. Klop met een garde totdat je een klontvrij beslag hebt. Vanillecakejes Worteltaart - 063

  5. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze 20 – 22 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bedek ze dan eventueel met glazuur. Worteltaart - 064 Worteltaart - 133

Worteltaart - 146

5 Reacties

  1. Helemaal leuk, zo hebben we ook een koemelkvrije cake!!

    Ik heb niet al deze ingrediënten in huis, maar ik ga ze zeker snel een keertje maken.

    Groetjes, Petra

    Petra op 21 September 2011

  2. Ha Petra, Ik ben benieuwd wat je van de cakejes vindt! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 September 2011

  3. Yeah, als veganist ben ik heel blij. morgen maar even boodschappen doen en de keuken in duiken!

    bregje op 3 October 2011

  4. Hoi,

    Is appel ciderazijn echt nodig in dit recept? Of kan ik het door iets anders vervangen? Dit spul is niet te koop in mijn land;-)

    Annelies

    Annelies Tange op 23 January 2013

  5. Kan iemand zeggen of het bakken van brood,cupcakes en dergelijke in een hetelucht oven wel zo’n goed idee is? Wat mij steeds weer overkomt is dat de boel erg inzakt. Ik vermoed dat dat veroorzaakt wordt door de lucht die door de oven wordt geblazen. Het rijzen van brooddeeg MOET altijd op een tochtvrije plaats gebeuren.Dat staat altijd vermeldt bij brood recepten.

    Gaarne raad en/of adviezen.

    Cor.

    Cor op 20 March 2013

Reactie achterlaten