Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Veganistische cakejes
Vanillecakejes zonder dierlijke producten.
Dit recept komt uit Vegan cupcakes take over the world van Isa Chandra Moskowitz. Je kunt ze maken met margarine of olie (zie hier voor het recept met margarine). Ik was niet heel erg onder de indruk van de smaak van de cakejes, maar de textuur was prima. Ik heb ze nog niet geprobeerd met margarine, maar dat ben ik nog wel van plan.
Probeer ook eens Mexicaanse chocoladekoekjes, World Peace cookies of aardbeienmoussetaart.
Ingrediënten
- 240 ml sojamelk
- 1 theelepel appelciderazijn
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels maïzena
- 3/4 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 90 ml zonnebloemolie
- 115 gram kristalsuiker
- 2,5 theelepel vanille-extract
- snuf zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C en vul een muffinvorm met papieren bakjes.
-
Meng de sojamelk en de azijn in een kom en laat 10 minuten staan.
-
Meng het sojamelkmengsel met de zonnebloemolie, de suiker en de vanille in een grote kom.
-
Zeef de bloem, de maïzena, het bakpoeder, de baking soda en het zout bij het sojamelkmengsel. Klop met een garde totdat je een klontvrij beslag hebt.
-
Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze 20 – 22 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bedek ze dan eventueel met glazuur.
5 Reacties
• Petra op 21 September 2011 ∞
• Lisa op 22 September 2011 ∞
• bregje op 3 October 2011 ∞
• Annelies Tange op 23 January 2013 ∞
• Cor op 20 March 2013 ∞