Tagliatelle met gerookte zalm en prei

Een snel pastarecept!

Dit recept komt uit In the mood for food van Jo Pratt. Het is een smaakvol gerecht dat je snel kunt maken. Ideaal voor doordeweekse dagen. Serveer met een lekkere salade. De saus wordt niet gekookt, dus de alcohol in de wijn verdampt niet (misschien handig om te weten i.v.m. het serveren aan kinderen).

Probeer ook eens tagliatelle met basilicum en olijven, gebakken pasta met blauwe kaas of risotto met blauwe kaas en champignons.

Tagliatelle met gerookte zalm en prei
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
5 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks prei
  • 350 ml droge witte wijn
  • 500 gram mascarpone
  • 200 – 300 gram gerookte zalm
  • Naar smaak chilipoeder
  • Naar smaak zout en peper
  • Om in te bakken olijfolie
  • 500 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de prei in dunne ringen en was ze goed onder de kraan. Snij de gerookte zalmfilet in plakken. Tagliatelle met gerookte zalm - 002 Tagliatelle met gerookte zalm - 006

  2. Kook de tagliatelle beetgaar. Maak ondertussen de saus.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een flinke pan. Voeg de prei toe en bak op middelhoog vuur totdat de ringen lichtbruin beginnen te worden. Tagliatelle met gerookte zalm - 003

  4. Voeg de wijn, de gedroogde chilipoeder en de mascarpone toe. Roer goed door elkaar en verwarm totdat de mascarpone gesmolten is. Tagliatelle met gerookte zalm - 009 Tagliatelle met gerookte zalm - 010

  5. Voeg aan het eind de gerookte zalm toe en haal de saus van het vuur. Voeg de pasta toe en schep door elkaar. Bestrooi met de verse peterselie en serveer meteen. Tagliatelle met gerookte zalm - 011 Tagliatelle met gerookte zalm - 012 Tagliatelle met gerookte zalm - 013

Tagliatelle met gerookte zalm - 018

5 Reacties

  1. 500 g mascarpone???? Niet direct een slank gerecht, maar vast erg lekker ;-) groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 12 October 2011

  2. Mmmmm, inderdaad, hoe meer mascarpone, hoe beter :).

    Lisa op 12 October 2011

  3. Heb het recept een beetje aangepast (penne en kookroom, en een paar extra gamba’s toegevoegd en citroensap), maar het was echt ontzettend lekker..!! En snel klaar.

    Ga dit zeker vaker maken..

    Ann' op 15 October 2011

  4. Hoi Ann’, wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 October 2011

  5. Heerlijk recept en ontzettend gemakkelijk.

    Thea op 10 November 2011

Reactie achterlaten