Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Tagliatelle met gerookte zalm en prei
Een snel pastarecept!
Dit recept komt uit In the mood for food van Jo Pratt. Het is een smaakvol gerecht dat je snel kunt maken. Ideaal voor doordeweekse dagen. Serveer met een lekkere salade. De saus wordt niet gekookt, dus de alcohol in de wijn verdampt niet (misschien handig om te weten i.v.m. het serveren aan kinderen).
Probeer ook eens tagliatelle met basilicum en olijven, gebakken pasta met blauwe kaas of risotto met blauwe kaas en champignons.
Ingrediënten
- 4 stuks prei
- 350 ml droge witte wijn
- 500 gram mascarpone
- 200 – 300 gram gerookte zalm
- Naar smaak chilipoeder
- Naar smaak zout en peper
- Om in te bakken olijfolie
- 500 gram tagliatelle
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de prei in dunne ringen en was ze goed onder de kraan. Snij de gerookte zalmfilet in plakken.
-
Kook de tagliatelle beetgaar. Maak ondertussen de saus.
-
Verwarm een scheutje olijfolie in een flinke pan. Voeg de prei toe en bak op middelhoog vuur totdat de ringen lichtbruin beginnen te worden.
-
Voeg de wijn, de gedroogde chilipoeder en de mascarpone toe. Roer goed door elkaar en verwarm totdat de mascarpone gesmolten is.
-
Voeg aan het eind de gerookte zalm toe en haal de saus van het vuur. Voeg de pasta toe en schep door elkaar. Bestrooi met de verse peterselie en serveer meteen.
5 Reacties
• Caroline Brouwer op 12 October 2011 ∞
• Lisa op 12 October 2011 ∞
• Ann' op 15 October 2011 ∞
• Lisa op 16 October 2011 ∞
• Thea op 10 November 2011 ∞