Home Page › Wereld › Italië ›
Pesto
Maar dan niet in traditionele zin.
Pesto wordt eigenlijk gemaakt van pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas. Het vervelende is dat zelf pesto maken eigenlijk vooral leuk is gewoon om het maken zelf. Het duurt namelijk langer én het is duurder dan een kant-en-klaar potje pesto kopen. Op een van de foodblogs die ik volg, zag ik een recept voor pesto met verse peterselie, amandelen en Parmezaanse kaas. Dat bracht me op het idee om te experimenteren met de ingrediënten. Hier een, dus niet zo conventionele, pesto met Parmezaanse kaas, verse basilicum en walnoten.
Maak ook eens je eigen guacamole, hummus of kip-kerriesalade.
Ingrediënten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 flinke handvol verse basilicum
- 40 gram walnoten
- 60 ml olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de Parmezaanse kaas, basilicum en walnoten in een keukenmachine. Laat de machine even draaien totdat alles gemalen is.
-
Voeg de olijfolie en citroensap langzaam schenkend toe terwijl de machine draait.
-
Schep de pesto uit de machine in een bakje. Je kunt deze pesto 2 – 3 dagen bewaren in de koelkast.
Gebruik deze pesto eens voor een lekkere, verse pastasalade!
2 Reacties
• Olga op 10 August 2009 ∞
• Josine op 16 April 2012 ∞