Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Pastasalade met tonijn
Een pastasalade met tonijn, pesto, walnoten, kappertjes, paprika en ui.
Probeer ook eens pastasalade met salami en pesto, pastasalade met gerookte kip of fusilli met spekjes, erwtjes en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn (200 gram)
- 150 gram farfalle
- 3 eetlepels pesto
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 ui
- 1/2 paprika
- 2 handjes walnoten
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en laat helemaal afkoelen (roer er eventueel een eetlepel olijfolie doorheen).
-
Snij de ui in ringen.
-
Verhit de olie in een pan en bak de uiringen 4 – 6 minuten op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn. Haal de ui uit de pan.
-
Snij de paprika in reepjes.
-
Rooster de walnoten in een bakpan zonder boter of olie voor 2 – 3 minuten.
-
Giet het vocht van de tonijn af. Gebruik een vork om de tonijn in stukjes te verdelen.
-
Meng de pasta met de pesto. Voeg de uiringen, paprikareepjes, kappertjes en tonijn toe. Roer door elkaar en verdeel de walnoten eroverheen.
Er zijn nog geen reacties.