Pasta met gerookte zalm en spinazie

Lekkere frisse pasta met gerookte zalm, citroen, verse spinazie en mierikswortel.

En weer een heerlijke, snelle pasta van BBC Good Food, met wat kleine aanpassingen van ons.

Probeer ook eens citroenlinguine met tonijn en broccoli, fusilli met spekjes, erwtjes en Parmezaanse kaas of linguine met kastanjechampignons.

Pasta met gerookte zalm en spinazie
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram linguine
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels mierikswortel
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking gaar. Pasta met gerookte zalm - 001

  2. Snij ondertussen de gerookte zalm in stukjes en stop in een serveerkom met de spinazie. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de gerookte zalm, pers het sap uit en zet apart. Voeg de mierikswortel, kappertjes en kruidenkaas toe en schep het mengsel door elkaar. Pasta met gerookte zalm - 006 Pasta met gerookte zalm - 007 Pasta met gerookte zalm - 009 Pasta met gerookte zalm - 013 Pasta met gerookte zalm - 015

  3. Giet de linguine af en voeg toe aan het spinaziemengsel. Giet de helft van het citroensap erbij en hussel door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg eventueel meer citroensap toe (proef eerst even) en serveer. Pasta met gerookte zalm - 018 Pasta met gerookte zalm - 019

Pasta met gerookte zalm - 031

1 reactie

  1. Dit ziet er lekker uit! En lijkt zo makkelijk dat ik het zelfs zou durven maken… Heb wel even gegoogled wat Linguine eigenlijk was ;)

    Maaike op 8 October 2012

Reactie achterlaten