Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Pasta met gerookte zalm en spinazie
Lekkere frisse pasta met gerookte zalm, citroen, verse spinazie en mierikswortel.
En weer een heerlijke, snelle pasta van BBC Good Food, met wat kleine aanpassingen van ons.
Probeer ook eens citroenlinguine met tonijn en broccoli, fusilli met spekjes, erwtjes en Parmezaanse kaas of linguine met kastanjechampignons.
Ingrediënten
- 200 gram linguine
- 100 gram gerookte zalm
- 1 citroen
- 4 handjes verse spinazie
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels mierikswortel
- 2 eetlepels kruidenkaas
- Versgemalen peper
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking gaar.
-
Snij ondertussen de gerookte zalm in stukjes en stop in een serveerkom met de spinazie. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de gerookte zalm, pers het sap uit en zet apart. Voeg de mierikswortel, kappertjes en kruidenkaas toe en schep het mengsel door elkaar.
-
Giet de linguine af en voeg toe aan het spinaziemengsel. Giet de helft van het citroensap erbij en hussel door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg eventueel meer citroensap toe (proef eerst even) en serveer.
1 reactie
• Maaike op 8 October 2012 ∞