Home Page › Wereld › Italië ›
Milaanse koekjes
Het tweede deel van de Daring Bakers: Milaanse koekjes. Twee lichte biscuitjes die worden gesandwicht met chocola.
Oh dilemma, moet je een koekje met de naam ‘Milan cookies’ vernederlandsen of niet? Aangezien dit een Nederlandse site is, vind ik van wel. Al zijn er wel recepten die je eigenlijk liever niet wil vertalen of niet eens kunt vertalen al zou je het willen (oeufs en cocotte, sticky toffee pudding of flapjacks bijvoorbeeld).
The July Daring Bakers’ challenge was hosted by Nicole at Sweet Tooth. She chose Chocolate Covered Marshmallow Cookies and Milan Cookies from pastry chef Gale Gand of the Food Network.
Nu dus deel 2: Milan Cookies van Gale Gand. Mijn eerste ingeving, toen ik de uitdaging zag, was om de marshmallowkoekjes eerst te maken. Ik vond ze een grotere uitdaging én ze leken me lekkerder dan de Milan cookies. Ik ben niet van mening veranderd. Dit zijn lekkere koekjes, maar in vergelijking met de marshmallowkoekjes vallen ze voor mij toch een beetje in het niet. Na de enorme hoeveelheid koekjes die ik aan het eerste deel over hield, heb ik besloten om het recept te halveren. Ik heb het recept iets aangepast en twee versies gemaakt: een met oranjebloesemwater en een met pindakaas. Ik geef het recept voor de eerste versie. Wil je de andere proberen? Laat dan het oranjebloesemwater weg en besmeer de helft van de koekjes met pindakaas en druk er een met chocola bovenop.
Ingrediënten
- 170 gram, zacht roomboter
- 315 gram poedersuiker
- 190 gram bloem
- 6 eiwitten
- 2 eetlepels vanille extract
- 2 eetlepels citroensap
Voor de vulling
- 125 ml, ongeslagen slagroom
- 230 gram pure chocola
- 1 eetlepel oranjebloesemwat…
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Klop de boter met de suiker romig.
-
Voeg de eiwitten geleidelijk aan toe. Voeg de vanille en het citroensap toe.
-
Schep de bloem door het mengsel, roer niet langer dan nodig is.
-
Schep het beslag in een spuitzak en spuit de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte (5 cm) tussen de koekjes, omdat ze uitlopen.
-
Bak de koekjes voor 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn aan de zijkanten. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
-
Verwarm ondertussen de room in een pan, maar laat niet koken.
-
Breek de chocola in stukken en giet de hete room eroverheen. Roer met een lepel totdat de chocola gesmolten is. Voeg het oranjebloesemwater toe en roer door elkaar.
-
Laat het chocolademengsel afkoelen (het dikt wat in als het afkoelt).
-
Smeer de chocola op een koekje en duw een ander koekje erbovenop. Ga zo door totdat je koekjes op zijn.
1 reactie
• Christina op 30 July 2009 ∞