Italiaanse steak sandwich

Een heerlijke combinatie van entrecôte, basilicum, Parmezaanse kaas en gegrilde cherrytomaten.

Deze sandwich is ontzettend lekker, ik denk dat ik hem nog lekkerder vind dan Jamie’s steak sandwich (en die was al fantastisch!). Het broodje zit bomvol smaken. Als je geen zin/tijd hebt om de basilicumolie te maken, kun je ook gewoon alleen olijfolie gebruiken. Laat verder niks weg, want juist de combinatie van ingrediënten maakt dit zo heerlijk!

Probeer ook eens deze cheeseburger, ciabatta met gepocheerd ei en bacon of deze clubsandwich.

cherrytomaten entrecote italiaanse steak sandwich
Italiaanse steak sandwich
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 230 gram entrecôte
  • 12 cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 handjes verse basilicum
  • Naar smaak olijfolie
  • Naar smaak zout en peper

Voor de basilicumolie

  • 1/2 handje verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de entrecôte een half uur voor het bakken uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Stop de ingrediënten voor de basilicumolie in een blender en pureer het geheel. Beleg de onderkant van een ovenschaaltje met aluminumfolie. Halveer de cherrytomaten en leg ze in het ovenschaaltje. Besprenkel met de basilicumolie. Zet in de oven en rooster de tomaten 5 – 8 minuten of totdat ze zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Italiaanse steak sandwich - 002 Italiaanse steak sandwich - 001 Italiaanse steak sandwich - 003 Italiaanse steak sandwich - 016

  3. Pel ondertussen de ui en snij in dunne ringen. Verhit een theelepel olijfolie in een pan en bak de uiringen met wat zout en peper voor ongeveer 5 – 7 minuten of totdat ze zacht zijn. Zet apart. Italiaanse steak sandwich - 005 Italiaanse steak sandwich - 013

  4. Besprenkel de entrecôte aan beide kanten met zout, peper en olijfolie. Zet een pan op het vuur en bak de entrecôte 5 – 7 minuten of totdat je tevreden bent met het resultaat. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten onder wat aluminiumfolie liggen. Italiaanse steak sandwich - 014

  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Italiaanse steak sandwich - 009 Italiaanse steak sandwich - 012

  6. Halveer het stokbrood (of snij in drie stukken) en snij de stukken open. Besmeer met de dressing. Verdeel de uien eroverheen. Italiaanse steak sandwich - 019 Italiaanse steak sandwich - 020

  7. Leg het vlees op een snijplank en snij de vetrand weg (of niet, als je die wel op wilt eten). Snij het vlees in plakjes (dwars op de draad) en verdeel over de uien. Italiaanse steak sandwich - 023 Italiaanse steak sandwich - 024 Italiaanse steak sandwich - 026

  8. Leg de tomaten erop en dan een laagje basilicum. Besprenkel met het sap van de tomaten en eventueel nog wat basilicumolie. Serveer meteen. Italiaanse steak sandwich - 028 Italiaanse steak sandwich - 032

Italiaanse steak sandwich - 036

6 Reacties

  1. Oh… my…. god. Deze is inderdaad nog lekkerder dan die van Jamie. Dacht niet dat het kon. De tomaatjes moesten aanzienlijk langer in mijn oven, maar de max is 230 en hij is niet denderend sterk. Maar ze waren heerlijk. Jemig wat een ontzettend lekker broodje. Het vlees smelte nog net niet in je mond zo mals, en de smaken paste perfect bij elkaar. Heb niets veranderd, wat niet vaak gebeurd in een recept hihi.

    Aanrader dus!!

    Groetjes Janna

    Janna op 19 October 2012

  2. Haha, wat leuk om te horen, Janna! Ik krijg er meteen weer zin in :).

    Lisa op 19 October 2012

  3. Heb hem net voor de 3e keer gemaakt. Echt erg hahaha, maar nu ik hem (net) op heb denk ik al, wanneer zou ik hem weer kunnen maken?

    Janna op 13 November 2012

  4. Hahaha, echt leuk hoor! Dat denk ik nou ook meteen weer, hij was echt lekker.

    Lisa op 13 November 2012

  5. Ik ben er inmiddels achter dat het eigenlijk ook een heerlijk hapje is om uit te delen (nouja dat uitdelen heb ik nog niet gedaan haha). Als je geen steak meer hebt maar nog wel wat van de rest, kan je op een stukje stokbrood de saus, uitjes en een tomaatje doen. Yummm!!!

    Janna op 7 March 2013

  6. Oeh, wat een goed idee, Janna! Vind het zo jammer dat ik nu geen rood vlees mag eten, maar zonder vlees kan het natuurlijk ook :).

    Lisa op 15 March 2013

Reactie achterlaten