Home Page › Brunch ›
Italiaanse steak sandwich
Een heerlijke combinatie van entrecôte, basilicum, Parmezaanse kaas en gegrilde cherrytomaten.
Deze sandwich is ontzettend lekker, ik denk dat ik hem nog lekkerder vind dan Jamie’s steak sandwich (en die was al fantastisch!). Het broodje zit bomvol smaken. Als je geen zin/tijd hebt om de basilicumolie te maken, kun je ook gewoon alleen olijfolie gebruiken. Laat verder niks weg, want juist de combinatie van ingrediënten maakt dit zo heerlijk!
Probeer ook eens deze cheeseburger, ciabatta met gepocheerd ei en bacon of deze clubsandwich.
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 230 gram entrecôte
- 12 cherrytomaten
- 1 ui
- 2 handjes verse basilicum
- Naar smaak olijfolie
- Naar smaak zout en peper
Voor de basilicumolie
- 1/2 handje verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de dressing
- 3 eetlepels mayonaise
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de entrecôte een half uur voor het bakken uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Stop de ingrediënten voor de basilicumolie in een blender en pureer het geheel. Beleg de onderkant van een ovenschaaltje met aluminumfolie. Halveer de cherrytomaten en leg ze in het ovenschaaltje. Besprenkel met de basilicumolie. Zet in de oven en rooster de tomaten 5 – 8 minuten of totdat ze zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
-
Pel ondertussen de ui en snij in dunne ringen. Verhit een theelepel olijfolie in een pan en bak de uiringen met wat zout en peper voor ongeveer 5 – 7 minuten of totdat ze zacht zijn. Zet apart.
-
Besprenkel de entrecôte aan beide kanten met zout, peper en olijfolie. Zet een pan op het vuur en bak de entrecôte 5 – 7 minuten of totdat je tevreden bent met het resultaat. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten onder wat aluminiumfolie liggen.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
-
Halveer het stokbrood (of snij in drie stukken) en snij de stukken open. Besmeer met de dressing. Verdeel de uien eroverheen.
-
Leg het vlees op een snijplank en snij de vetrand weg (of niet, als je die wel op wilt eten). Snij het vlees in plakjes (dwars op de draad) en verdeel over de uien.
-
Leg de tomaten erop en dan een laagje basilicum. Besprenkel met het sap van de tomaten en eventueel nog wat basilicumolie. Serveer meteen.
6 Reacties
• Janna op 19 October 2012 ∞
• Lisa op 19 October 2012 ∞
• Janna op 13 November 2012 ∞
• Lisa op 13 November 2012 ∞
• Janna op 7 March 2013 ∞
• Lisa op 15 March 2013 ∞