Club sandwich

Een heerlijke clubsandwich met kip, bacon, tomaat, sla, Parmezaanse kaas en mayonaise.

Een authentieke club sandwich bestaat uit drie boterhammen, wij hebben er een gemaakt met twee boterhammen. Serveer met chips als je ‘m helemaal op z’n Engels wilt serveren. Voor de kip kun je stukjes kip gebruiken die je oven hebt van bijvoorbeeld deze geroosterde kip. Probeer ook eens scones, brioche of gevulde broodjes met gehakt.

Club sandwich
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 2,5 eetlepel mayonaise
  • 2,5 eetlepel Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 4 plakken bacon
  • 100 gram gegrilde kip
  • 2 handjes veldsla
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de mayonaise met de Parmezaanse kaas in een kom. Voeg de citroensap en het paprikapoeder toe en roer door elkaar. Kweeperencrumble - 011

  2. Gril de bacon in een pan of in een hete gril in een paar minuten gaar. Club sandwich - 004

  3. Rooster de boterhammen.

  4. Besmeer de boterhammen met het mayonaisemengsel.

  5. Beleg met de gegrilde bacon.

  6. Was de tomaat en snij in plakjes. Verdeel over de boterhammen. Club sandwich - 009

  7. Beleg met de gegrilde kip. Club sandwich - 011

  8. Verdeel de veldsla over de boterhammen. Club sandwich - 013

  9. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de andere boterham erop en snij in twee driehoeken. Halveer eventueel nog een keer en steek er een houten prikker in voor het echte clubsandwich idee.

Club sandwich - 021

2 Reacties

  1. vandaag was ik op zoek naar een clubsandwich en kwam zo op deze site terecht. Wat een heerlijk broodje was dit. Ook de kids vonden het erg lekker. Jullie staan bij mijn favorieten vanaf nu. De uitleg is zeer duidelijk en de voorbeeldfotos ernaast zijn erg prettig. Bedankt voor deze mooie site.

    Groetjes Sonja

    Sonja op 9 April 2011

  2. Hoi Sonja, Hartstikke leuk om te horen. Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 10 April 2011

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!