Home Page › Toetjes › Fruit ›
Crumble met rode besjes en aardbeien
Een lekkere zomerse crumble!
Ik was eigenlijk van plan om een crumble met rabarber en aardbeien te maken, maar ik kon even geen rabarber vinden dus ging ik voor the second best: rode besjes. De combinatie is erg lekker! Er komt veel vocht uit aardbeien, vandaar dat het op sommige plekken over de kruimellaag heen loopt. Het resultaat? Een kleverige, zoetzure fruitlaag met een krokante topping die perfect smaakt met een bolletje vanille-ijs. Laat de crumble wel even afkoelen voordat je hem in kommen schept, dan krijgt het vocht van het fruit even tijd om koeler (en dikker) te worden.
Probeer ook eens kruimeltaart met rabarber, aardbeiencrumble of muffins met rode besjes.
Ingrediënten
- 500 gram rode besjes
- 500 gram aardbeien
- 4 eetlepels kristalsuiker
Voor de crumble
- 200 gram koude roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de besjes en de aardbeien en stop ze in een flinke ovenschaal (20 x 30 cm). Bestrooi met de kristalsuiker. Gebruik de achterkant van een lepel om de laag een beetje naar beneden te duwen.
-
Snij de boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel met de kristalsuiker. Stop de boter bij het bakmeelmengsel en wrijf met je vingers de boter in het meelmengsel. Ga zo door totdat je een kruimelmengsel hebt met grote en kleine kruimels.
-
Zet de crumble in de oven en bak voor 45 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen totdat de crumble lauwwarm is. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Er zijn nog geen reacties.