IJsthee

Heerlijke, zelfgemaakte ijsthee. Ideaal voor in de zomer!

Na een tip van Tineke, kon ik het niet laten om zelf ijsthee te maken. IJsthee schijnt echt een Zuid-Amerikaans drankje te zijn, al maken ze het daar mierzoet. Deze versie is niet zo zoet, dus voeg vooral meer suiker toe als je dat lekker vindt. De citroen geeft een heerlijke, verfrissende smaak en maakt dit een ideaal drankje om lekker mee af te koelen op een hete zomerdag. Ik heb zakjes thee gebruikt voor 1 kop thee. Als je zakjes voor hele potten thee gebruikt, zou ik er 1 of 2 gebruiken. Ik heb een Engelse melange gebruikt.

Maak ook eens je eigen citroenlimonade of warme chocomel.

IJsthee
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 liter

Ingrediënten

  • 4 eenpersoonszakje…
  • 1 liter water
  • 250 ml, extra water
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels citroensap

Bereidingswijze & foto's

  1. Breng 1 liter water aan de kook. Hang de theezakjes in het water en laat 10 – 12 minuten trekken. DSC_0161 DSC_0163

  2. Verwarm de overige 250 ml water en meng de suiker erdoorheen. Roer totdat de suiker is opgelost. DSC_0150 DSC_0156

  3. Meng het water met de thee. Roer de citroensap erdoorheen.

  4. Laat de ijsthee helemaal afkoelen en zet hem daarna pas in de koelkast. Als je de ijsthee te vroeg in de koelkast zet, wordt de thee troebel. Serveer de thee eventueel met ijsklontjes en een schijfje citroen.

DSC_0277

1 reactie

  1. Door de thee toe te voegen en 16uur te laten trekken in koud water blijft de thee mooi helder en is de smaak nog subtieler ook!

    Chris op 10 December 2011

Reactie achterlaten