Home Page › Wereld › Amerika ›
IJsthee
Heerlijke, zelfgemaakte ijsthee. Ideaal voor in de zomer!
Na een tip van Tineke, kon ik het niet laten om zelf ijsthee te maken. IJsthee schijnt echt een Zuid-Amerikaans drankje te zijn, al maken ze het daar mierzoet. Deze versie is niet zo zoet, dus voeg vooral meer suiker toe als je dat lekker vindt. De citroen geeft een heerlijke, verfrissende smaak en maakt dit een ideaal drankje om lekker mee af te koelen op een hete zomerdag. Ik heb zakjes thee gebruikt voor 1 kop thee. Als je zakjes voor hele potten thee gebruikt, zou ik er 1 of 2 gebruiken. Ik heb een Engelse melange gebruikt.
Maak ook eens je eigen citroenlimonade of warme chocomel.
Ingrediënten
- 4 eenpersoonszakje…
- 1 liter water
- 250 ml, extra water
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 3 eetlepels citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Breng 1 liter water aan de kook. Hang de theezakjes in het water en laat 10 – 12 minuten trekken.
-
Verwarm de overige 250 ml water en meng de suiker erdoorheen. Roer totdat de suiker is opgelost.
-
Meng het water met de thee. Roer de citroensap erdoorheen.
-
Laat de ijsthee helemaal afkoelen en zet hem daarna pas in de koelkast. Als je de ijsthee te vroeg in de koelkast zet, wordt de thee troebel. Serveer de thee eventueel met ijsklontjes en een schijfje citroen.
1 reactie
• Chris op 10 December 2011 ∞