Welke kookboeken gebruiken wij en wat vinden we ervan? Je leest het hier!

Manuela Darling-Gansser

Winter in the Alps

Food in the Alps is a real ‘cucina povera’ (poor people’s cooking), but it has tradition and integrity. There is a reason for everything being the way it is. I sometimes think that as you move away from the mountains to the softer and more plentiful valleys and plains, especially to the north, the food gets away from its origins. It can become a little too fancy and contrived, altogether less convincing.

Dit is een prachtig, winters boek met heerlijk winters eten (tenminste, de recepten die we tot nu toe hebben geprobeerd). Vanaf het moment dat ik dit boek uit de doos haalde, stond ik al te springen. Het is echt een koffietafelboek, groot en zwaar met veel verhalen en foto’s uit de Alpen. Echt een boek om in de winterstemming te komen. Ik word al blij van de titel.

De schrijfster is zelf geboren in Zwitserland en neemt ons mee op een winterse reis door de Alpen. Met beschrijvingen van de specialiteiten van de regio (‘Food in the mountains, like on a yacht at sea, is the art of the possible – and that may not be very much’) en daarnaast verhalen uit haar eigen jeugd (‘As a winter dinner in Lugano will often start with Zuppa Pavese, a nourishing broth served with a slice of toast and an egg, and will often end with my sister Gegia’s wonderful caramelised apple tart, I have included these recipes too.’). Het is dus niet alleen een receptenboek, maar de recepten die in het boek zijn opgenomen, zien er prachtig uit.

Elk recept is voorzien van de oorspronkelijke naam plus een vertaling naar het Engels (in de Engelse versie dan natuurlijk). Daarnaast een paginagrote foto van het gerecht, een duidelijke omschrijving van het eindproduct en een stappenplan om het recept te maken. De recepten zijn ingedeeld in de streken en door al de verhalen komen ze echt tot leven. Onder de recepten vallen bijvoorbeeld rösti, mamma’s leverpaté, waldorfsalade, kastanjesemifreddo, müsli en Alpenmacaroni. Of die heerlijke glühwein die wij al op de site hebben staan.

Dit boek is perfect als je in de stemming wilt komen voor de winter (zelfs nu nog!). De sfeer van het boek is echt winters met prachtige foto’s, verhalen en kleuren. De recepten zijn overwegend simpel om te maken, zonder lange ingrediëntenlijsten. Geen haute cuisine dus, maar winters eten van vroeger (en misschien ook nog wel van nu). Een heerlijk boek om mee op te bank te kruipen op een koude winteravond, voor de open haard, genietend van de winter.

Hoofdstukken

  • Snow under the Olive Tree
  • The Pass of San Bernardino
  • Inner Arosa – Among the Mountain Peaks
  • The Berghaus Heimeli Adventure
  • A Journey on the Glacier Express
  • Engadina – ‘All the Silver Shades of Nature’
  • The Quest for Long Life – Sanitariums and Spas
  • Cheese – The Food of the Mountains
  • Chocolate and Other Sweet Things
  • Zürich at Christmas – A Grande Dame in Diamonds
  • A Family Christmas

Recepten op Yummy in my Tummy

Comments Off
Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws:

Nieuwste recensies

– Advertentie –