Mueslirepen

Snelle mueslirepen vol met noten, havermout, kokosnoot en rozijnen.

Dit recept komt uit Nigella Express. Ik heb het recept wat aangepast, aangezien ik sommige dingen niet in huis had. Erg simpel om te maken en het resultaat is heerlijk! Probeer ook eens plaatkoek met gedroogd fruit, havermoutkoekjes of mueslimuffins.

Mueslirepen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
16 repen

Ingrediënten

  • 1 blikje (400 gram) gecondenseerde melk
  • 250 gram havermout
  • 75 gram gedroogde kokos
  • 50 gram rozijnen
  • 40 gram gedroogde abrikozen
  • 40 gram gedroogde pruimen
  • 125 gram gemengde noten
  • 50 gram sesamzaad

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 130°C.

  1. Snij de pruimen en abrikozen in stukjes. Was de rozijnen en hak de noten in stukjes. DSC_0017-2

  2. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur totdat het warm is. DSC_0009-2

  3. Meng in een kom alle ingrediënten behalve de gecondenseerde melk. DSC_0021-2

  4. Giet de gecondenseerde melk erbij en roer door elkaar. DSC_0027

  5. Beleg een rechthoekig bakblik met bakpapier.

  6. Schep het mengsel in het bakblik en duw plat met een spatel. DSC_0028

  7. Bak 1 uur in de oven. Laat ze 15 minuten afkoelen, snij in repen en laat ze vervolgens compleet afkoelen. DSC_0043

Bewaar de repen in een luchtdichte trommel.

DSC_0075

13 Reacties

  1. Dit zijn GEEN glutenvrije koekjes!! Havermout is VERBODEN in een glutenvrij dieet.

    Evelyne Halsberghe op 2 August 2010

  2. Bedankt voor de tip!

    Lisa op 6 August 2010

  3. Ik ben benieuwd, ga ze meenemen voor 4 daagse nijmegen. Een vraag,er staat dat er sezam in moet maar wanneer je dat erin moet doen staat er niet bij, ik heb het maar gelijk bij de rest gedaan, voor dat ik de melk erbij deed.:-)

    sigrid op 4 July 2011

  4. Hoi Sigrid, wat een goed idee! Bij stap 3 staat dat je alle ingrediënten moet mengen, behalve de gecondenseerde melk. Dat is dus ook de stap dat je het sesamzaad moet toevoegen. Succes met de vierdaagse! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 July 2011

  5. Ik vond ze redelijk droog. De volgende keer zou ik de helft meer gecondenseerde melk gebruiken of wat minder droge ingredienten gebruiken. Wel is de smaak perfect.

    Bregje op 20 February 2012

  6. Ha Bregje, ik denk dat je, als je meer melk gebruikt, wat plakkerige repen krijgt, maar je kunt het altijd proberen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

  7. KAN IK DE MELK VERVANGEN DOOR SOJA DRANK OF RIJSTMELK?

    WENDY op 3 July 2012

  8. @ Wendy nee, dat gaat niet. Gewone melk (of sojamelk of rijstmelk) is te waterig en wordt niet hard in de oven. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 July 2012

  9. Ik vond ze mega lekker met al die gezonde ingredienten; toevallig heb ik cocoscreme gebruikt, ervan uitgaande dat dit in het recept stond! Ik denk een goede tip voor mensen die het recept ietwat te droog vinden.Cocoscreme kun je gewoon in de supermarkt vinden.

    Sylvia op 1 October 2012

  10. @ Sylvia goede tip. Gebruikte je dat in plaats van de gecondenseerde melk?

    Lisa op 1 October 2012

  11. Hallo Lisa,

    Kom toch weer steeds bij die repen uit! Ook na enige tijd! Toch heb ik de stappen uitgevoerd zoals in recept beschreven staat, dus ook de gecondenseerde melk gebruikt. Het is alleen de vraag wat een redelijke hoeveelheid cocoscreme zou kunnen zijn. De repen kunnen zo wel makkelijk energiebommen worden (handig voor outdooractiviteiten maar misschien niet al te best voor de lijn) Overigens was ik dringend op zoek naar een goed mueslirecept.Het is handig voor een dagje weg of om ze bij te hebben op een shopdag. Om die reden dat ik heel moeilijk tegen suikerspiegeldalingen kan. Kwam een artikel tegen waarin beweerd werd dat vrouwen slechter tegen honger of trek kunnen en dat veel sterker ervaren als de man dat doet (concentratievelies bv.). Ha, wat een opluchting om bevestigd te krijgen, had al zo een vermoeden… En alvorens weer iets te moeten kopen kun je deze makkelijk in je tas kwijt en natuurlijk zijn ze ook lekker en voedzaam voor de kleintjes onder ons. Grtjs. Sylvia. Ps. misschien veel info maar ben helemaal lyrisch en de mensen die ze geproefd hebben hebben ook! Dank.

    Sylvia Westerveld op 22 October 2012

  12. Heerlijke repen, ik vind ze alleen erg hard worden, heeft iemand daar misschien een oplossing (of een suggestie) voor? Ook vroeg ik me af of iemand dit heeft gemaakt zonder de gecondenseerde melk? (ik vind daar te veel suiker in zitten, en ik wil kijken of ik het veganistisch kan maken!)

    Alvast bedankt!

    Elena Rise op 2 December 2012

  13. Hoi Elena, je zou ze iets minder lang kunnen bakken. Dan blijven ze als het goed is wat zachter. Ik heb ze nog niet gemaakt zonder gecondenseerde melk, maar als je dat ooit probeert, laat vooral weten of het lukt!

    Lisa op 4 December 2012

Reactie achterlaten