Home Page › Hapjes ›
Mueslirepen
Snelle mueslirepen vol met noten, havermout, kokosnoot en rozijnen.
Dit recept komt uit Nigella Express. Ik heb het recept wat aangepast, aangezien ik sommige dingen niet in huis had. Erg simpel om te maken en het resultaat is heerlijk! Probeer ook eens plaatkoek met gedroogd fruit, havermoutkoekjes of mueslimuffins.
Ingrediënten
- 1 blikje (400 gram) gecondenseerde melk
- 250 gram havermout
- 75 gram gedroogde kokos
- 50 gram rozijnen
- 40 gram gedroogde abrikozen
- 40 gram gedroogde pruimen
- 125 gram gemengde noten
- 50 gram sesamzaad
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 130°C.
-
Snij de pruimen en abrikozen in stukjes. Was de rozijnen en hak de noten in stukjes.
-
Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur totdat het warm is.
-
Meng in een kom alle ingrediënten behalve de gecondenseerde melk.
-
Giet de gecondenseerde melk erbij en roer door elkaar.
-
Beleg een rechthoekig bakblik met bakpapier.
-
Schep het mengsel in het bakblik en duw plat met een spatel.
-
Bak 1 uur in de oven. Laat ze 15 minuten afkoelen, snij in repen en laat ze vervolgens compleet afkoelen.
Bewaar de repen in een luchtdichte trommel.
13 Reacties
• Evelyne Halsberghe op 2 August 2010 ∞
• Lisa op 6 August 2010 ∞
• sigrid op 4 July 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Bregje op 20 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞
• WENDY op 3 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞
• Sylvia op 1 October 2012 ∞
• Lisa op 1 October 2012 ∞
• Sylvia Westerveld op 22 October 2012 ∞
• Elena Rise op 2 December 2012 ∞
• Lisa op 4 December 2012 ∞