Home Page › Brunch ›
Ciabatta met gepocheerd ei en bacon
Een fantastisch broodje met bacon, Parmezaanse kaas en een gepocheerd ei.
Dit broodje heb ik samen met Bregje gemaakt. Het is gebaseerd op een recept uit Happy days met The Naked Chef van Jamie Oliver. Hij maakt van de ciabatta echter croutons en wij hadden meer zin in een broodje, dus hier ons recept! Gebruik verse eieren voor het maken van de gepocheerde eieren.
Probeer ook eens maaltijdsalade met krokante kip en aardappel, salade van noedels, kip en pindakaas of Jamie’s caesarsalade.
Ingrediënten
- 2 ciabattabroodjes
- 2 teentjes knoflook
- 6 plakjes bacon
- 1 citroen
- 2 eieren
- 75 gram eikenbladsla
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
- Azijn
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Halveer de ciabattabroodjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
-
Pers de teentjes knoflook uit en verdeel over de broodjes. Zet de broodjes 10 minuten in de oven.
-
Leg de bacon op de broodjes. Bak ze opnieuw voor 5 minuten.
-
Pers de citroen uit en meng het sap met 4 eetlepels olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Zet een bakpan gevuld met water op het vuur. Voeg een mespuntje zout en een scheutje azijn toe. Breng aan de kook.
-
Breek de eieren in aparte bakjes.
-
Als het water kookt: draai het vuur laag en leg de eieren met een snelle beweging in het water (dat niet meer kookt). Zorg dat er voldoende afstand tussen de eieren zit. Laat 4 minuten liggen voor een zachte dooier.
-
Verdeel de sla over de bacon. Besprenkel met de dressing. Leg een gepocheerd ei erop. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
1 reactie
• Bregje op 23 March 2010 ∞