Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas
Deze paprika's worden gevuld met risotto, geitenkaas en chorizo, een heerlijke combinatie!
De combinatie van smaken van deze paprika’s zijn echt heerlijk! Je kunt eigenlijk alles van tevoren bereiden en op het laatste moment de paprika’s bakken in de oven. Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Gebruik dan geweekt eekhoorntjesbrood in plaats van de chorizo. Het maken van de risotto kost even wat tijd, maar het is het echt waard. Omdat deze paprika’s best wel vullend zijn, kun je er makkelijk 1 per persoon serveren (helemaal als het deel uitmaakt van een menu), bijvoorbeeld met een lekkere salade.
Probeer ook eens deze hartige, Marokkaanse taart, gevulde kipfilet met Martinisaus of deze, vegetarische, gevulde paprika’s.
Ingrediënten
- 6 paprika’s
- 125 gram geitenkaas
Voor de risotto
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram roomboter
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 350 gram risottorijst
- 150 ml rode wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 200 gram chorizo
- 125 gram bevroren erwtjes
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Was de paprika, haal de kern eruit en snij in stukjes. Pel de ui en snij in stukjes. Verwarm de boter en de olijolie in een grote hapjespan. Voeg de ui toe als de boter gesmolten is. Roerbak de ui voor ongeveer 5 minuten of totdat de stukjes zacht zijn. Voeg dan de paprika toe en roerbak nog eens 3 minuten.
-
Voeg de rijst toe aan het uimengsel en roerbak voor een minuut.
-
Giet de rode wijn erbij en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 – 3 minuten koken totdat de wijn opgenomen is door de rijst.
-
Schenk ondertussen de bouillon in een aparte kookpan en zet die op het vuur. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag om de bouillon goed heet te houden.
-
Laat de risotto op middelhoog vuur staan en voeg steeds één lepel bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon opgenomen is en voeg dan pas opnieuw een lepel toe. Blijf dit doen totdat alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten).
-
Haal ondertussen het velletje van de chorizo af en snij in plakjes. Bak de chorizo in een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur totdat de stukjes zacht zijn en de olie in de pan zit (1 – 2 minuten). Bewaar de olie.
-
Voeg de erwtjes toe aan de gekookte risotto. Roer door elkaar en laat goed heet worden.
-
Besprenkel de risotto met 2 eetlepels van de chorizo-olie, roer door elkaar. Roer dan de helft van de gebakken chorizo erdoorheen. Zet de pan apart.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de paprika’s. Snij de bovenkant eraf (bewaar om te gebruiken als deksel) en verwijder de zaadlijsten. Snij een stukje van de onderkant af als de paprika’s niet blijven staan.
-
Verdeel de helft van de geitenkaas en chorizo over de bodems van de paprika. Verdeel dan de risotto over de paprika’s. Bedek met de rest van de geitenkaas en van de chorizo. Zet de deksels terug op de paprika’s.
-
Zet de paprika’s in een ovenschaal. Bak ze 45 minuten of totdat de paprika’s zacht zijn. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.