Home Page › Diner ›
Zalm in champagnesaus
Deze zalm is perfect voor kerst of oudjaar!
Dit is heel simpel om te maken en toch erg feestelijk! De zalm wordt gepocheerd in champagne, als je geen pan hebt die groot genoeg is voor 6 zalmmoten, heb je wat meer champagne nodig. Dit is weer een fantastisch recept uit Delia’s Christmas. Probeer ook eens fish and chips, Indiase curry met vis of zalmschijven.
Ingrediënten
- 6 stukken zalm (ongeveer 150 gram per stuk)
- 275 ml champagne
- 20 gram boter
- 2 middelgrote sjalotjes
- 20 gram bloem
- 200 ml kookroom
- Versgemalen zout en peper
- verse dille
Bereidingswijze & foto's
-
Vet de pan in met boter. Leg de zalmfilets naast elkaar in de pan.
-
Giet de champagne langzaam over de zalm heen. Zet het vuur aan en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag. Schep wat van de champagne over de zalmmoten heen en leg een deksel op de pan. Pocheer de zalm voor 8 – 10 minuten. Steek een mespunt in het dikste stuk van de zalm, trek voorzichtig een klein beetje terug om te zien of de zalm gaar is.
-
Terwijl de zalm pocheert, kun je de sjalotjes pellen en in stukjes snijden. Smelt de boter in een middelgrote pan en bak de sjalotjes voor 5 – 6 minuten of totdat ze zacht zijn (niet bruin).
-
Verwarm een bord of schaal in de magnetron tot ze warm zijn. Leg er een stuk aluminiumfolie op en schep de zalmmoten op de folie (bewaar het champagnevocht in de pan). Pak ze in met aluminiumfolie en houd warm.
-
Voeg de bloem toe aan de sjalotjes, roer en kook voor nog eens 1 – 2 minuten terwijl je blijft roeren.
-
Schenk het vocht van het pocheren langzaam in de pan, beetje bij beetje terwijl je roert. Roer dan de room erdoorheen, klop met een garde totdat je een gladde saus hebt. Laat 1 – 2 minuten goed heet worden. Proef en voeg zout en peper en eventueel verse dille toe.
-
Serveer de zalm op warme borden met een lepel saus. Serveer de rest van de saus apart.
2 Reacties
• Nienke op 7 February 2013 ∞
• Lisa op 7 February 2013 ∞