Vegetarische pastaschotel

Een vegetarische pastaschotel met tomatensaus, paprika's en courgette, bestrooid met kaas en gebakken in de oven.

Dit recept is heerlijk, vlees mis je hierbij echt niet. Je zou een andere pastasoort kunnen gebruiken en als je echt geen tijd hebt, gebruik dan een pot kant-en-klare pastasaus (of gebruik bijvoorbeeld pastasaus die je over hebt van een andere maaltijd). Parmezaanse kaas is overigens niet helemaal vegetarisch, je kunt dit vervangen door een andere harde, pittige kaas. Probeer ook eens linguine met kastanjechampignons, tagliatelle met gehaktballetjes of deze pastaschotel met kip en venkel.

Vegetarische pastaschotel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram farfalle
  • 2 paprika’s
  • halve courgette
  • 125 gram cherrytomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 25 gram Parmezaanse kaas

Voor de pastasaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram tomaten uit blik
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel suiker
  • 1 laurierblad
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui en snij in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui toe. Bak op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of totdat de stukjes zacht zijn. Vegetarische pasta uit de oven - 001

  2. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Snij de bleekselderij in dunne reepjes. Voeg de knoflook en bleekselderij toe aan het uimengsel. Bak nog eens voor 3 minuten.

  3. Voeg de tomaten, de suiker en het laurierblad toe. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes indikken. Vegetarische pasta uit de oven - 004

  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar. Vegetarische pasta uit de oven - 011

  5. Was de paprika’s en snij in blokjes. Was de courgette en halveer in de lengte, snij in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Vegetarische pasta uit de oven - 009

  6. Giet de farfalle af en schep door de pastasaus. Schep de paprikastukjes en courgette erdoorheen en voeg de cherrytomaten toe. Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in een flinke ovenschaal (wat groter dan een lasagneschaal). Bestrooi met de geraspte kaas en de parmezaanse kaas. Vegetarische pasta uit de oven - 012 Vegetarische pasta uit de oven - 014 Vegetarische pasta uit de oven - 016

  7. Bak de pasta voor ongeveer 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Serveer met een salade. Vegetarische pasta uit de oven - 025

Vegetarische pasta uit de oven - 042

6 Reacties

  1. Heerlijk recept…Kan dit gerecht ook invriezen

    Marco op 11 October 2010

  2. Hoi Marco,

    Je kunt de pastaschotel invriezen. Ontdooi hem eerst in de koelkast en bak hem dan opnieuw in de oven totdat hij goed heet is. Al is hij vers toch echt het lekkerst :).

    Lisa op 11 October 2010

  3. heerlijke pastaschotel voor door de week! we hebben er heerlijk van gegeten!

    esther op 29 October 2010

  4. Hartstikke leuk om te horen, Esther! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 29 October 2010

  5. ik vind het wel lekker, ik heb het zonder kaas gedaan. veel lekkerder. raad ik je echt aan xx

    ik op 5 December 2010

  6. Deze pastaschotel was weer een succes. Zoals vaak met de recepten van jullie site. Zelf had ik er nog wat rode pesto en wat zongedroogde tomaatjes doorgedaan

    Thea op 22 May 2011

Reactie achterlaten