Home Page › Diner ›
Vegetarische pastaschotel
Een vegetarische pastaschotel met tomatensaus, paprika's en courgette, bestrooid met kaas en gebakken in de oven.
Dit recept is heerlijk, vlees mis je hierbij echt niet. Je zou een andere pastasoort kunnen gebruiken en als je echt geen tijd hebt, gebruik dan een pot kant-en-klare pastasaus (of gebruik bijvoorbeeld pastasaus die je over hebt van een andere maaltijd). Parmezaanse kaas is overigens niet helemaal vegetarisch, je kunt dit vervangen door een andere harde, pittige kaas. Probeer ook eens linguine met kastanjechampignons, tagliatelle met gehaktballetjes of deze pastaschotel met kip en venkel.
Ingrediënten
- 200 gram farfalle
- 2 paprika’s
- halve courgette
- 125 gram cherrytomaten
- 150 gram geraspte kaas
- 25 gram Parmezaanse kaas
Voor de pastasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 gram tomaten uit blik
- 1 stengel bleekselderij
- 1 theelepel suiker
- 1 laurierblad
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui toe. Bak op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of totdat de stukjes zacht zijn.
-
Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Snij de bleekselderij in dunne reepjes. Voeg de knoflook en bleekselderij toe aan het uimengsel. Bak nog eens voor 3 minuten.
-
Voeg de tomaten, de suiker en het laurierblad toe. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes indikken.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar.
-
Was de paprika’s en snij in blokjes. Was de courgette en halveer in de lengte, snij in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
-
Giet de farfalle af en schep door de pastasaus. Schep de paprikastukjes en courgette erdoorheen en voeg de cherrytomaten toe. Haal de pan van het vuur en schep het mengsel in een flinke ovenschaal (wat groter dan een lasagneschaal). Bestrooi met de geraspte kaas en de parmezaanse kaas.
-
Bak de pasta voor ongeveer 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Serveer met een salade.
6 Reacties
• Marco op 11 October 2010 ∞
• Lisa op 11 October 2010 ∞
• esther op 29 October 2010 ∞
• Lisa op 29 October 2010 ∞
• ik op 5 December 2010 ∞
• Thea op 22 May 2011 ∞