Home Page › Diner ›
Tonijnsalade met kikkererwten
Een heerlijke maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn.
Probeer ook eens salade van kip, noodles en pindakaas, pastasalade met salami en pesto of Jamie’s caesarsalade.
Ingrediënten
- 2 blikjes (400 gram), uitgelekt tonijn
- 2 blikjes (800 gram), uitgelekt kikkererwten
- 1 handje verse peterselie
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 75 gram rucola
- 2 teentjes knoflook
Voor de dressing
- 2 eetlepels citroensap
- 80 ml olijfolie
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze & foto's
-
Gebruik een vork om de tonijn in stukjes te hakken.
-
Snij de bosui en paprika in reepjes. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook uit.
-
Meng driekwart van de peterselie met de kikkererwten en knoflook. Roer door elkaar.
-
Voeg de paprika, bosuitjes en tonijn toe.
-
Meng het citroensap, de olie en de honing in een kleine steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 1 minuut sudderen terwijl je roert. Haal de pan van het vuur zodra de honing opgelost is.
-
Meng de rucola met het kikkererwtenmengsel. Giet de dressing over de salade, meng goed en besprenkel met de overige peterselie.
Er zijn nog geen reacties.