Tonijn met salsa verde

Gebakken tonijn met geroosterde aardappels en een groene saus.

Dit is een heerlijk, fris, zomers recept. Het bakken van de tonijn is niet moeilijk, maar hoe gaar je hem wilt serveren laat ik even aan jullie over. Eigenlijk is het een beetje hetzelfde als het bakken van biefstuk. Over het algemeen, als je de tonijn ‘medium’ wilt serveren, is er een makkelijke manier om dat te controleren. Zorg ervoor dat je een rode streep in het midden houdt, zodra die streep weg is, is je tonijn doorbakken. Wij hebben onze tonijn 2 minuten aan elke kant gebakken (maar tonijn kan verschillen in dikte). De komkommer kun je ook vervangen door bijvoorbeeld rucola.

Probeer ook eens geitenkaassalade met honing en thijm, quinoa met geroosterde groenten of fish and chips.

Tonijn met salsa verde
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 1 eetlepel olijolie
  • Naar smaak zout en peper
  • 2 tonijnfilets (elk van 175 gram)
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de salsa verde

  • 50 gram groene olijven
  • handje verse peterselie
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken. Verdeel ze over een bakplaat (die je hebt bekleed met bakpapier) en besprenkel met de olijfolie, het zout en de peper. Zet in de oven. Bak voor 15 – 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven. Tonijn met salsa verde - 002 Tonijn met salsa verde - 006 Tonijn met salsa verde - 029

  3. Maak ondertussen de salsa verde. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een groene saus. Tonijn met salsa verde - 013 Tonijn met salsa verde - 014

  4. Schil met een dunschiller de komkommer in dunne, lange plakken. Tonijn met salsa verde - 019

  5. Bestrijk beide kanten van de tonijn met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Leg de tonijn in de pan en bak voor 1 – 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Tonijn met salsa verde - 022 Tonijn met salsa verde - 024 Tonijn met salsa verde - 028

  6. Verdeel de aardappels over twee borden. Leg de komkommer erop. Leg daar de tonijn op en serveer met de salsa verde. Tonijn met salsa verde - 037

Tonijn met salsa verde - 051

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten