Tagliatelle met basilicum en olijven

Een lekker pastagerecht met verse basilicum, tomaat en olijven.

Dit is een lekker, snel pastagerecht voor drukke dagen. Je zet het in een handomdraai op tafel. Het recept is gebaseerd op een recept uit Jamie’s Dinners. Probeer ook eens linguine met knoflook en olijfolie, rigatoni carbonara of macaroni met salami.

Tagliatelle met basilicum en olijven
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 225 gram tagliatelle
  • 3 tomaten
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 150 gram groene olijven
  • 50 gram pijnboompitten
  • Om te serveren Parmezaanse kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Stop de tagliatelle in de pan en kook de pasta al dente. Pasta met olijven - 020

  2. Hak de tomaten en de basilicum in stukjes. Halveer de olijven. Meng de tomaten, basilicum, olijven en gedroogde oregano in een flinke kom (waar de pasta straks in past) en giet de balsamicoazijn en de olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper. Pasta met olijven - 008 Pasta met olijven - 023 Pasta met olijven - 027 Pasta met olijven - 029 Pasta met olijven - 034

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Pasta met olijven - 031

  4. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Stop de pasta in de kom en hussel door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Serveer meteen, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas. Pasta met olijven - 040

Pasta met olijven - 043

2 Reacties

  1. Dit gerecht smaakte vandaag lekker. Alleen de volgende keer doe ik er wat meer tomaten in… Zeker voor herhaling vatbaar, makkelijk en snel recept!

    Lilian op 26 September 2011

  2. Bedankt voor de tip! Wat dat betreft is dit zo’n recept waar je aan kunt toevoegen wat je wil, dus stop er vooral in wat je lekker vindt!

    Lisa op 26 September 2011

Reactie achterlaten