Home Page › Diner ›
Tagliatelle met basilicum en olijven
Een lekker pastagerecht met verse basilicum, tomaat en olijven.
Dit is een lekker, snel pastagerecht voor drukke dagen. Je zet het in een handomdraai op tafel. Het recept is gebaseerd op een recept uit Jamie’s Dinners. Probeer ook eens linguine met knoflook en olijfolie, rigatoni carbonara of macaroni met salami.
Ingrediënten
- 225 gram tagliatelle
- 3 tomaten
- 1 flinke hand verse basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 150 gram groene olijven
- 50 gram pijnboompitten
- Om te serveren Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Stop de tagliatelle in de pan en kook de pasta al dente.
-
Hak de tomaten en de basilicum in stukjes. Halveer de olijven. Meng de tomaten, basilicum, olijven en gedroogde oregano in een flinke kom (waar de pasta straks in past) en giet de balsamicoazijn en de olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn.
-
Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Stop de pasta in de kom en hussel door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Serveer meteen, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.
2 Reacties
• Lilian op 26 September 2011 ∞
• Lisa op 26 September 2011 ∞