Home Page › Diner ›
Soep met erwtjes, munt en spekjes
Een heerlijke, frisse soep met erwtjes.
Een zomerversie van erwtensoep: fris, licht en uiteraard yummy! Maak er een vegetarische versie van door de kippenbouillon te vervangen door groentenbouillon.
Probeer ook eens Franse uiensoep, knoflooksoep of venkelsoep.
Ingrediënten
- 125 gram magere spekjes
- 1 liter kippenbouillon
- 500 gram bevroren tuinerwtjes
- verse munt handvol
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Bak de spekjes in een bakpan op hoog vuur totdat ze bruin en enigszins knapperig zijn (3 – 5 minuten). Je hoeft geen boter of olie te gebruiken, omdat de spekjes zelf genoeg vet afgeven.
-
Giet het vet af en zet de spekjes apart.
-
Verwarm de kippenbouillon in een soeppan.
-
Was de munt en voeg het toe aan de bouillon. Laat 2 – 3 minuten sudderen.
-
Voeg de erwtjes toe en zout en peper naar smaak. Laat 5 – 8 minuten zachtjes koken.
-
Pureer het mengsel met een staafmixer of giet het geheel in een blender.
-
Voeg de spekjes toe, roer door elkaar en serveer!
1 reactie
• Thea op 1 June 2009 ∞