Soep met erwtjes, munt en spekjes

Een heerlijke, frisse soep met erwtjes.

Een zomerversie van erwtensoep: fris, licht en uiteraard yummy! Maak er een vegetarische versie van door de kippenbouillon te vervangen door groentenbouillon.

Probeer ook eens Franse uiensoep, knoflooksoep of venkelsoep.

Soep met erwtjes, munt en spekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
1 liter soep

Ingrediënten

  • 125 gram magere spekjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 gram bevroren tuinerwtjes
  • verse munt handvol
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Bak de spekjes in een bakpan op hoog vuur totdat ze bruin en enigszins knapperig zijn (3 – 5 minuten). Je hoeft geen boter of olie te gebruiken, omdat de spekjes zelf genoeg vet afgeven. dsc_00054 dsc_00112

  2. Giet het vet af en zet de spekjes apart.

  3. Verwarm de kippenbouillon in een soeppan.

  4. Was de munt en voeg het toe aan de bouillon. Laat 2 – 3 minuten sudderen. dsc_00135 dsc_00149

  5. Voeg de erwtjes toe en zout en peper naar smaak. Laat 5 – 8 minuten zachtjes koken. dsc_00178

  6. Pureer het mengsel met een staafmixer of giet het geheel in een blender. dsc_00199 dsc_00203

  7. Voeg de spekjes toe, roer door elkaar en serveer!

dsc_00264

1 reactie

  1. Hoi Lisa en Arjan,

    Inderdaad deze soep is erg lekker n gemakkelijk te maken. Ik heb hem ook op mijn werk gemaakt en daar viel hij ook goed in de smaak. Groetjes Thea

    Thea op 1 June 2009

Reactie achterlaten