Sinaasappelsalade met radijs

Een heerlijk frisse salade met radijsjes, sinaasappelstukjes en cashewnoten.

Je kunt deze salade serveren in een lege halve sinaasappelschil voor een feestelijk tintje. Zie onderaan de pagina hoe je de schil van het vruchtvlees kunt ontdoen. dsc_0023

Probeer ook eens spinaziesalade met sinaasappel, paprikasalade met mozzarella of pastasalade met pesto.

radijssalade salade met radijs salade met sinaasappel sinaasappel en radijs sinaasappelsalade
Sinaasappelsalade met radijs
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 - 4 personen

Ingrediënten

  • 20 – 30 stuks radijsjes
  • 2 sinaasappels
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels cashewnoten

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de radijsjes. Ontdoe ze van hun stelen en blaadjes. dsc_00221

  2. Snijd de kop en de kont van de radijsjes af en snijd ze vervolgens in vieren. dsc_0026 dsc_0027

  3. Schil de sinaasappel. Snijd eerst de schil eraf en snij vervolgens de vrucht in vieren. Snijd deze partjes in stukjes. dsc_00281 dsc_0030 dsc_00311 dsc_0034

  4. Meng de sinaasappelstukjes met de radijsjes. Voeg zout en peper toe. Meng het citroensap erdoorheen. dsc_0043 dsc_0037 dsc_00381 dsc_0039 dsc_0040 dsc_0045 dsc_00741

  5. Strooi, vlak voor het opdienen, de cashewnoten over de salade heen.

Serveren in een sinaasappelschil

  1. Snijd de sinaasappel horizontaal doormidden (de kop en de kont zitten aan de onder- en bovenkant).

  2. Snijd met een scherp mesje om het vruchtvlees heen.

  3. Snijd met het mesje één driehoekje los en trek het vruchtvlees er met je vingers uit.

  4. Verwijder de rest van het vruchtvlees met je handen door ze los te trekken.

  5. Spoel de schil om met water en vul met de salade.

dsc_0079

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten