Home Page › Diner › Salade ›
Sinaasappelsalade met radijs
Een heerlijk frisse salade met radijsjes, sinaasappelstukjes en cashewnoten.
Je kunt deze salade serveren in een lege halve sinaasappelschil voor een feestelijk tintje. Zie onderaan de pagina hoe je de schil van het vruchtvlees kunt ontdoen.
Probeer ook eens spinaziesalade met sinaasappel, paprikasalade met mozzarella of pastasalade met pesto.
Ingrediënten
- 20 – 30 stuks radijsjes
- 2 sinaasappels
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels cashewnoten
Bereidingswijze & foto's
-
Was de radijsjes. Ontdoe ze van hun stelen en blaadjes.
-
Snijd de kop en de kont van de radijsjes af en snijd ze vervolgens in vieren.
-
Schil de sinaasappel. Snijd eerst de schil eraf en snij vervolgens de vrucht in vieren. Snijd deze partjes in stukjes.
-
Meng de sinaasappelstukjes met de radijsjes. Voeg zout en peper toe. Meng het citroensap erdoorheen.
-
Strooi, vlak voor het opdienen, de cashewnoten over de salade heen.
Serveren in een sinaasappelschil
-
Snijd de sinaasappel horizontaal doormidden (de kop en de kont zitten aan de onder- en bovenkant).
-
Snijd met een scherp mesje om het vruchtvlees heen.
-
Snijd met het mesje één driehoekje los en trek het vruchtvlees er met je vingers uit.
-
Verwijder de rest van het vruchtvlees met je handen door ze los te trekken.
-
Spoel de schil om met water en vul met de salade.
Er zijn nog geen reacties.