Salade van focaccia, chorizo en ei

Een lekkere maaltijdsalade met chorizo, focaccia, ei, ui en geroosterde paprika.

Dit was bijna een ander gerecht geweest, met aardappel in plaats van focaccia. Toen ik het wilde maken, bedacht ik me opeens dat we nog wat focaccia over hadden. Het idee komt van een ‘panzanella’, een broodsalade uit Italië. Alleen lijkt die eigenlijk niet op dit gerecht. Dit is lekker als maaltijdsalade of als een weekendbrunch. Je zou eventueel ook een ciabatta kunnen gebruiken. Als je geen tijd hebt, kun je ook geroosterde paprika uit een pot gebruiken.

Probeer ook eens aspergesalade met pancetta en ei, chorizosalade met kikkererwten of pastasalade met gerookte kip en pesto.

broodsalade focaccia
Salade van focaccia, chorizo en ei
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 125 gram gedroogde chorizo
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 4 sneetjes focaccia
  • Naar smaak zout en peper
  • Om te bakken boter

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de paprika. Prik er gaatjes in met een vork en leg hem op het vuur (zonder pan). Laat hem aan alle kanten zwart worden en haal hem dan van het vuur. Pak hem in met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Haal de paprika uit de folie en pel hem (trek alle zwarte stukken weg). Verwijder de kern en de steel. Snij in reepjes. Broodsalade - 001 Broodsalade - 008 Broodsalade - 015

  2. Pel de ui en snij in stukjes. Verhit de knoflookolie in een grote bakpan en bak de ui op laag vuur voor 5 minuten totdat de stukjes zacht en glazig zijn. Broodsalade - 009

  3. Haal het velletje van de chorizo af en snij in stukjes. Voeg de reepjes paprika met de chorizo toe aan de ui en laat een paar minuten op laag vuur bakken. Broodsalade - 011 Broodsalade - 022

  4. Snij de focaccia in blokjes. Voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Broodsalade - 013 Broodsalade - 025 Broodsalade - 027

  5. Smelt de boter in een kleine bakpan en breek de eieren in de pan. Bak ze totdat ze gaar zijn (met een zachte of een harde dooier).

  6. Schep het broodmengsel op borden en leg de eieren erop. Serveer meteen. Broodsalade - 048

Broodsalade - 052

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten