Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Orzosalade met paprika en nectarine
Een lekkere, frisse salade.
Deze salade is perfect als lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue. Orzo is een kleine pastasoort. Deze salade is zowel lauwwarm als koud erg lekker.
Probeer ook eens tagliatelle met olijven en basilicum, orzo met blauwe kaas en walnoten of quinoa met geroosterde groenten.
Ingrediënten
- 100 gram orzo
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- naar smaak zout en peper
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- halve stengel bleekselderij
- halve rode paprika
- kleine wortel
- 1 rijpe nectarine
Bereidingswijze & foto's
-
Vul een pan met water en zet hem op het vuur. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook.
-
Meng ondertussen in een kommetje de olijfolie, het citroensap, het zout en de peper. Pel de knoflook en pers het teentje uit. Voeg toe aan het olijfoliemengsel met de tijm en roer door elkaar. Zet apart.
-
Stop de orzo in de pan en laat 8 minuten (of volg de instructies op de verpakking) koken.
-
Was de paprika, wortel, nectarine en de bleekselderij, maak goed schoon en snij alles fijn. Je kunt de nectarine schillen, maar het hoeft niet. Pel het sjalotje en snij fijn.
-
Giet de orzo af in een zeef. Stop in een schaal en voeg alle groente toe. Besprenkel het geheel met de dressing en roer door elkaar.
Er zijn nog geen reacties.