Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Aardbeiensalade met rucola
Een snelle salade met verse aardbeien, rucola en balsamicoazijn.
Dit is een snelle salade met gemarineerde aardbeien en rucola. Het recept komt uit How to cook everything vegetarian van Mark Bittman. De combinatie klinkt misschien wat vreemd, maar het is een lekkere, frisse salade.
Probeer ook eens salade met olijven en Parmezaanse kaas, salade met pijnboompitten en blauwe kaas of tomatensalsa.
Ingrediënten
- 2 handjes aardbeien
- 2 handjes rucola
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Naar smaak versgemalen peper
- Naar smaak Olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de kroontjes van de aardbeien af, was ze en stop ze in een kom. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat 15 minuten staan.
-
Verdeel de rucola over een bord en besprenkel met olijfolie en de peper.
-
Schep de aardbeien erop en serveer!
2 Reacties
• Marjolein op 11 July 2011 ∞
• Lisa op 13 July 2011 ∞