Aardbeiensalade met rucola

Een snelle salade met verse aardbeien, rucola en balsamicoazijn.

Dit is een snelle salade met gemarineerde aardbeien en rucola. Het recept komt uit How to cook everything vegetarian van Mark Bittman. De combinatie klinkt misschien wat vreemd, maar het is een lekkere, frisse salade.

Probeer ook eens salade met olijven en Parmezaanse kaas, salade met pijnboompitten en blauwe kaas of tomatensalsa.

aardbeiensalade balsamicoazijn
Aardbeiensalade met rucola
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 handjes aardbeien
  • 2 handjes rucola
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Naar smaak versgemalen peper
  • Naar smaak Olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien af, was ze en stop ze in een kom. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat 15 minuten staan. Aardbeiensalade - 001 Aardbeiensalade - 004 Aardbeiensalade - 009

  2. Verdeel de rucola over een bord en besprenkel met olijfolie en de peper. Aardbeiensalade - 008

  3. Schep de aardbeien erop en serveer!

Aardbeiensalade - 043

2 Reacties

  1. Dit was echt een supermakkelijk en superlekker recept!

    Marjolein op 11 July 2011

  2. Ha Marjolein, hartstikke leuk om te horen. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 13 July 2011

Reactie achterlaten