Salade met olijven en Parmezaanse kaas

Een frisse salade met olijven, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en knoflookcroutons.

Deze salade is makkelijk aan te passen. Wij eten hem ook wel eens met geroosterde walnoten en stukjes komkommer, ook erg lekker. De croutons kun je zelf maken, maar je kunt ook kant-en-klare croutons gebruiken. Probeer ook eens salade van geroosterde groenten, salade met feta en pecannoten of deze simpele komkommersalade.

salade met olijven zongedroogde tomaten
Salade met olijven en Parmezaanse kaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 40 gram jonge bladsla
  • 20 gram knoflookcroutons
  • 75 gram verse olijven
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 gram Parmezaanse kaas

Voor de dressing

  • half teentje knoflook
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  2. Rasp het halve teentje knoflook fijn en meng goed met de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Franse dressing - 05 Franse dressing - 08

  3. Gebruik een kaasschaaf om wat dunne plakken Parmezaanse kaas te schaven.

  4. Leg de sla in een kom. Verdeel de olijven en zongedroogde tomaten eroverheen. Strooi de croutons en Parmezaanse kaas erop en besprenkel met de dressing. Serveer meteen. Italiaanse salade - 01 Italiaanse salade - 05

Italiaanse salade - 13

1 reactie

  1. Heerlijke salade! We hebben m gegeten bij tagliatelle puttanesca. Dressing is super met een goeie knoflooksmaak.

    Johan op 26 March 2013

Reactie achterlaten