Home Page › Diner ›
Salade met olijven en Parmezaanse kaas
Een frisse salade met olijven, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en knoflookcroutons.
Deze salade is makkelijk aan te passen. Wij eten hem ook wel eens met geroosterde walnoten en stukjes komkommer, ook erg lekker. De croutons kun je zelf maken, maar je kunt ook kant-en-klare croutons gebruiken. Probeer ook eens salade van geroosterde groenten, salade met feta en pecannoten of deze simpele komkommersalade.
Ingrediënten
- 40 gram jonge bladsla
- 20 gram knoflookcroutons
- 75 gram verse olijven
- 4 zongedroogde tomaten
- 10 gram Parmezaanse kaas
Voor de dressing
- half teentje knoflook
- 1/2 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
-
Rasp het halve teentje knoflook fijn en meng goed met de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
-
Gebruik een kaasschaaf om wat dunne plakken Parmezaanse kaas te schaven.
-
Leg de sla in een kom. Verdeel de olijven en zongedroogde tomaten eroverheen. Strooi de croutons en Parmezaanse kaas erop en besprenkel met de dressing. Serveer meteen.
1 reactie
• Johan op 26 March 2013 ∞