Home Page › Diner ›
Rijstschotel met saucijzen en broccoli
Een simpel maar smaakvol gerecht.
Dit recept is gebaseerd op een recept van BBC Good Food. Ik heb het wat aangepast na het lezen van de reacties.
Probeer ook eens deze saucijzenschotel, Chinese kip met jasmijnrijst of jambalaya met chorizo.
Ingrediënten
- 3 saucijzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 140 gram rijst
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik (400 gram) tomatenstukjes
- 500 gram broccoli
Bereidingswijze & foto's
-
Maak de broccoli schoon en snij in kleine stukken. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Zet een pan met heet water op het vuur en breng aan de kook.
-
Snij ondertussen de saucijzen open en verwijder het velletje. Stop het vlees in een kom met het uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, paprikapoeder, chilipoeder, zout en de peper. Kneed goed door elkaar en rol er kleine bolletjes van (de grootte van een olijf).
-
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak vervolgens de balletjes in 2 delen bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart. Zet het vuur laag.
-
Bak de ui en knoflook in de pan voor een paar minuten of totdat de ui zacht is.
-
Stoom of kook ondertussen de broccoli gaar.
-
Voeg de komijn, koriander en rijst toe aan het uimengsel. Roerbak voor een minuut.
-
Voeg de tomatenstukjes en de bouillon toe, roer door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken of totdat de rijst gaar is.
-
Voeg de balletjes en de broccoli toe. Schep door elkaar en serveer.
Er zijn nog geen reacties.