Ravioli met geitenkaas en spinazie

Maak je eigen pasta, vul het met geitenkaas en spinazie en serveer met een heerlijke, frisse tomatensaus.

Je kunt voor dit recept ook andere soorten vulling gebruiken. En probeer ook eens andere soorten tomatensaus.

Ravioli met geitenkaas en spinazie
Moeilijkheid
Gevorderd
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 - 5 personen

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de vulling

  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Voor de tomatensaus

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout en peper

Voor het serveren (optioneel)

  • 50 gram, vers geraspt Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten 6 eetlepels, of bijvoorbeeld pompoenzaden

Bereidingswijze & foto's

De ravioli maken

  1. Meng in een keukenmachine de bloem, de olie en het ei tot een kruimeldeeg (paar seconden). Je kunt dit ook met de hand doen. Maak dan een kuiltje in de bloem en schenk de olie en het ei erbij, kneed het dan tot een samenhangend deeg. dsc_00024 dsc_00035

  2. Vorm van het deeg een bal en pak dit met plastic folie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast. dsc_00364

  3. Bestuif een werkblad en een deegroller met bloem. Neem 1/3 van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de wijdste stand op de pastamachine. Haal het deeg nu net zo lang door de pastamachine totdat je bij de een-na-laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad. dsc_00065 dsc_00073 dsc_00086 dsc_00197

  4. Gebruik een ravioliroller of een mes om vierkantjes van het deeg te maken. Leg de vierkantjes op een bord. dsc_00804 dsc_00815 dsc_00765 dsc_00823 dsc_00856 dsc_00863 dsc_00911 dsc_00887 dsc_00907

Ravioli vullen

  1. Haal de knoflook door een knoflookpers.

  2. Verwarm een eetlepel olie in een pan en voeg de knoflook toe.

  3. Voeg de spinazie toe en roer tot de blaadjes geslonken zijn (dit duurt een paar minuten).

  4. Zet een bakje water klaar. Smeer de ravioli lichtjes in met water zodat ze goed plakken.

  5. Leg op de helft van de vierkantjes een theelepel spinazie. Brokkel op elk vierkantje wat geitenkaas. Bestrooi eventueel met zout en peper.

  6. Leg de andere helft van de vierkantjes op de gevulde plakjes en druk goed aan met je vingers.

Tomatensaus maken

Breng vast een grote kookpan met water aan de kook.

  1. Meng in een keukenmachine de knoflook, ui, tomaat, kruiden en zout en peper. Mix totdat het een vloeibare massa is.

  2. Verwarm het mengsel voor 5 – 8 minuten in een steelpan. Kook ondertussen de ravioli.

De ravioli koken

  1. Kook de ravioli in 5 minuten gaar.

  2. Laat de ravioli uitlekken, voeg eventueel nog wat olijfolie toe aan de ravioli om plakken tegen te gaan en serveer meteen met de tomatensaus. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en / of pijnboompitten.

dsc_00921

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten