Home Page › Diner ›
Ravioli met geitenkaas en spinazie
Maak je eigen pasta, vul het met geitenkaas en spinazie en serveer met een heerlijke, frisse tomatensaus.
Je kunt voor dit recept ook andere soorten vulling gebruiken. En probeer ook eens andere soorten tomatensaus.
Ingrediënten
Voor het deeg
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de vulling
- 300 gram verse spinazie
- 100 gram geitenkaas
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Voor de tomatensaus
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel oregano
- Zout en peper
Voor het serveren (optioneel)
- 50 gram, vers geraspt Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten 6 eetlepels, of bijvoorbeeld pompoenzaden
Bereidingswijze & foto's
De ravioli maken
-
Meng in een keukenmachine de bloem, de olie en het ei tot een kruimeldeeg (paar seconden). Je kunt dit ook met de hand doen. Maak dan een kuiltje in de bloem en schenk de olie en het ei erbij, kneed het dan tot een samenhangend deeg.
-
Vorm van het deeg een bal en pak dit met plastic folie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
-
Bestuif een werkblad en een deegroller met bloem. Neem 1/3 van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de wijdste stand op de pastamachine. Haal het deeg nu net zo lang door de pastamachine totdat je bij de een-na-laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad.
-
Gebruik een ravioliroller of een mes om vierkantjes van het deeg te maken. Leg de vierkantjes op een bord.
Ravioli vullen
-
Haal de knoflook door een knoflookpers.
-
Verwarm een eetlepel olie in een pan en voeg de knoflook toe.
-
Voeg de spinazie toe en roer tot de blaadjes geslonken zijn (dit duurt een paar minuten).
-
Zet een bakje water klaar. Smeer de ravioli lichtjes in met water zodat ze goed plakken.
-
Leg op de helft van de vierkantjes een theelepel spinazie. Brokkel op elk vierkantje wat geitenkaas. Bestrooi eventueel met zout en peper.
-
Leg de andere helft van de vierkantjes op de gevulde plakjes en druk goed aan met je vingers.
Tomatensaus maken
Breng vast een grote kookpan met water aan de kook.
-
Meng in een keukenmachine de knoflook, ui, tomaat, kruiden en zout en peper. Mix totdat het een vloeibare massa is.
-
Verwarm het mengsel voor 5 – 8 minuten in een steelpan. Kook ondertussen de ravioli.
De ravioli koken
-
Kook de ravioli in 5 minuten gaar.
-
Laat de ravioli uitlekken, voeg eventueel nog wat olijfolie toe aan de ravioli om plakken tegen te gaan en serveer meteen met de tomatensaus. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en / of pijnboompitten.
Er zijn nog geen reacties.