Home Page › Diner ›
Pizza met ham, rucola en Parmezaanse kaas
Een heerlijke pizza met ham, kaas, ui, paprika, tomatensaus en rucola en Parmezaanse kaas.
Wij hebben een recept gebruikt voor pizzadeeg met de broodbakmachine (uit Het broodbakmachine bakboek van Jennie Shapter). Je kunt ook dit recept gebruiken en het pizzadeeg met de hand maken. Je kunt voor de ham ook gewone ham gebruiken of bijvoorbeeld Parmaham.
Probeer ook eens pizza Hawaii, pizza Calzone of een pizza met currysaus.
Ingrediënten
Voor het pizzadeeg
- 280 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- 450 gram bloem
- 1,5 theelepel zout
- 1/2 theelepel kristalsuiker
- 1 theelepel gist
Voor het beleg
- 80 gram Schwarzwalder schinken
- 150 gram geraspte kaas
- 8 eetlepels Tomatensaus
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 150 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepels olijfolie
- 40 gram rucola
- Vers geraspt, naar smaak Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Maak eerst het pizzadeeg. Schenk het water en de olijfolie in de vorm. Strooi de bloem erop en voeg daarna de zout en de suiker in aparte hoeken toe. Maak een kuiltje in de bloem en strooi daar de gist in. Zet de machine op de deegstand.
-
Haal het deeg uit de vorm en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in twee stukken.
-
Verwarm de oven voor op 220 C.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Rol de stukken deeg uit tot cirkels van 30 cm en leg ze op de bakplaat.
-
Verdeel de tomatensaus over de pizza’s.
-
Strooi de geraspte kaas op de pizza’s.
-
Pel de ui en snij in ringen. Was de paprika en snij in dunne reepjes. Verdeel over de pizza’s.
-
Halveer de cherrytomaatjes en leg op de pizza’s. Leg de ham erop en verdeel de oregano eroverheen. Bestrijk de randen van de pizza’s met een kwast met de olijfolie.
-
Bak de pizza in 15 – 20 minuten in de oven of totdat de korst goudbruin is.
-
Verdeel de rucola over de pizza’s en verdeel er wat plakjes Parmezaanse kaas overheen. Serveer meteen.
2 Reacties
• Iris op 3 February 2010 ∞
• Nancy op 24 November 2010 ∞