Home Page › Diner ›
Pittige noedels
Een lekkere vegetarische wokschotel met noedels en cashewnoten.
Dit gerecht is snel en lekker! Oestersaus, vissaus en sojasaus zijn Aziatische sauzen die je bij de meeste supermarkten wel kunt krijgen. Oestersaus en vissaus bevatten wel vis (en zijn dus niet vegetarisch), maar er zijn ook vegetarische versies verkrijgbaar. Het meeste werk zit hier in het snijden van alle groenten. Probeer ook eens Chinese nasi, vegetarische noedels met Hoisinsaus of deze wokschotel met rundvlees.
Ingrediënten
- 125 gram eiernoedels
- 1 middelgrote winterpeen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 2 cm verse gember
- 1 rode chilipeper
- halve courgette
- 75 gram cashewnoten
- 2 eetlepels wokolie
Voor de saus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Schil de wortel en snij in dunne reepjes. Ontzaad de paprika en snij in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Haal de pitjes uit de chilipeper als je het niet te pittig wilt en snij in dunne reepjes. Snij de courgette in blokjes. Breng een pan met heet water aan de kook.
-
Verhit de olie in een flinke wokpan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak voor 3 – 4 minuten op middelhoog vuur (laat ze niet bruin worden). Voeg de wortel, paprika, chilipeper en verse gember toe en laat opnieuw 3 – 4 minuten bakken. Voeg de courgette toe en roer af en toe.
-
Leg de noedels in de pan met kokend water en zet het vuur laag. Laat 3 – 4 minuten liggen totdat ze zacht zijn en trek ze los met een vork.
-
Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Voeg toe aan de groenten. Roer door elkaar.
-
Rooster de cashewnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden.
-
Voeg de gekookte noedels toe en schep door elkaar. Serveer met de cashewnoten.
Er zijn nog geen reacties.