Wokschotel met rundvlees

Trek je wok uit de kast voor dit heerlijk eenvoudige gerecht met de karakteristiek Aziatische maximale smaak.

Roerbakken lijkt een bijzonder snelle manier om je eten te bereiden, omdat alle kleingesneden ingrediënten maar weinig tijd nodig hebben om te garen. Maar vergis je niet in de tijd die vooraf nodig is om die ingrediënten zo klein te snijden! Naar mijn smaak kun je een scherpe of zoute wokschotels zoals deze het beste eten met een groot glas koud bier erbij. Serveer er ook wat kroepoek bij voor een crunchy bite en klaar ben je. Eet smakelijk!

Als je van Aziatisch eten houdt moet je ook eens kip in hoisinsaus, Thaise kip in mangosaus of rundvlees in zwartebonensaus proberen.

sesamolie sperziebonen
Wokschotel met rundvlees
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 175 gram rundvlees, in dunne plakjes gesneden
  • 4 el olie
  • 1 rode ui, in grove partjes gesneden
  • 100 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
  • 1 duimstuk gember

Voor de saus:

  • 3 el sojasaus (de donkere variant)
  • 1,5 el rijstwijn (of witte-wijnazijn)
  • 1 tl Chinese five spice
  • 0,5 tl sesamolie
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 duimstuk gember
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze & foto's

  1. Maak eerst de saus. Rasp de knoflook en gember fijn en meng dan alle ingrediënten voor de saus samen in een kom. Gesneden reepjes rundvleesRode ui

  2. Meng de saus door de rundvleesreepjes, dek af met folie en marineer in de koelkast voor 15 minuten.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe. Haal de rundvleesreepjes uit de marinade, klop overtollig vocht af en roerbak ze dan in 2 – 3 minuten bijna gaar.Gebakken rundvleesreepjes

  4. Gebruik een schuimspaan om de reepjes weer uit de wok te halen, en leg ze op een op een bord met wat keukenpapier.Boontjes roerbakken

  5. Voeg, indien nodig, wat extra olie toe aan de wok en roerbak dan op hoog vuur de ui en sperziebonen gaar (ongeveer 5 minuten).Groenten en vlees roerbakkenGroenten, vlees en gember roerbakken

  6. Voeg de rundvleesreepjes, de gember en de rest van de marinade toe aan de wok en schep alles goed om. Roerbak het 1 – 2 minuten op hoog vuur zodat alles goed heet is. Serveer dan met rijst of noedels.

Serveren met noedels

1 reactie

  1. Hoi Arjan en Lisa,

    Nou Arjan je hebt gelijk, een heerlijk eenvoudig recept. Ik heb er geen boontjes door gedaan want die had ik al even ervoor gegeten. Gewoon het vlees klaar gemaakt, basmatie rijst erbij en doperwten, heerlijk. Thea

    Thea op 27 July 2009

Reactie achterlaten