Home Page › Wereld › China ›
Wokschotel met rundvlees
Trek je wok uit de kast voor dit heerlijk eenvoudige gerecht met de karakteristiek Aziatische maximale smaak.
Roerbakken lijkt een bijzonder snelle manier om je eten te bereiden, omdat alle kleingesneden ingrediënten maar weinig tijd nodig hebben om te garen. Maar vergis je niet in de tijd die vooraf nodig is om die ingrediënten zo klein te snijden! Naar mijn smaak kun je een scherpe of zoute wokschotels zoals deze het beste eten met een groot glas koud bier erbij. Serveer er ook wat kroepoek bij voor een crunchy bite en klaar ben je. Eet smakelijk!
Als je van Aziatisch eten houdt moet je ook eens kip in hoisinsaus, Thaise kip in mangosaus of rundvlees in zwartebonensaus proberen.
Ingrediënten
- 175 gram rundvlees, in dunne plakjes gesneden
- 4 el olie
- 1 rode ui, in grove partjes gesneden
- 100 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
- 1 duimstuk gember
Voor de saus:
- 3 el sojasaus (de donkere variant)
- 1,5 el rijstwijn (of witte-wijnazijn)
- 1 tl Chinese five spice
- 0,5 tl sesamolie
- 1 tl rietsuiker
- 1 duimstuk gember
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze & foto's
-
Maak eerst de saus. Rasp de knoflook en gember fijn en meng dan alle ingrediënten voor de saus samen in een kom.
-
Meng de saus door de rundvleesreepjes, dek af met folie en marineer in de koelkast voor 15 minuten.
-
Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe. Haal de rundvleesreepjes uit de marinade, klop overtollig vocht af en roerbak ze dan in 2 – 3 minuten bijna gaar.
-
Gebruik een schuimspaan om de reepjes weer uit de wok te halen, en leg ze op een op een bord met wat keukenpapier.
-
Voeg, indien nodig, wat extra olie toe aan de wok en roerbak dan op hoog vuur de ui en sperziebonen gaar (ongeveer 5 minuten).
-
Voeg de rundvleesreepjes, de gember en de rest van de marinade toe aan de wok en schep alles goed om. Roerbak het 1 – 2 minuten op hoog vuur zodat alles goed heet is. Serveer dan met rijst of noedels.
1 reactie
• Thea op 27 July 2009 ∞