Home Page › Diner ›
Pittige linzensoep
Een lekkere, pittige soep met rode linzen.
Deze soep heeft een flinke lijst met ingrediënten, maar eigenlijk kun je zelf weten wat je aan groente toevoegt. Door de vulling en de dikte van de rode linzen is het echt een maaltijdsoep. Serveer met een lekker stuk brood. Probeer ook eens schorsenerensoep met knoflook, kruidige wortelsoep of deze linzensoep.
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 100 gram wortel
- 1 rode chilipeper
- 2 laurierbladeren
- 1 blik (400 gram) tomatenstukjes
- 1,5 liter groentebouillon
- 70 gram courgette
- 100 gram bevroren erwtjes
- 150 gram bevroren maïs
- 2 theelepels gemalen komijn
- Optioneel verse olijven
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en knoflook en snij fijn. Ontzaad de paprika en snij in blokjes. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Ontzaad de chilipeper (als je het niet té heet wilt) en snij in dunne reepjes.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak op laag vuur voor 5 minuten, totdat de ui zacht is (niet bruin). Voeg de paprikablokjes, wortelstukjes en chilipeper toe. Roer door elkaar en bak voor 3 – 4 minuten.
-
Voeg de laurierbladeren, rode linzen en de gemalen komijn toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de tomatenstukjes toe. Schep door elkaar en giet de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
-
Snij ondertussen de courgette in blokjes. Voeg na 20 minuten toe aan de soep samen met de bevroren erwtjes en maïs. Laat nog 5 minuten koken.
-
Schep de soep in kommen en serveer eventueel met wat verse olijven en een stuk brood.
4 Reacties
• Sacha op 8 January 2011 ∞
• Lisa op 9 January 2011 ∞
• anne op 1 March 2011 ∞
• Lisa op 2 March 2011 ∞