Home Page › Diner ›
Pittige groentesoep met courgette
Deze soep wordt gevuld met courgette, wortel, prei, ui, bleekselderij en knoflook.
Gebruik groentenbouillon voor een vegetarische versie. Halveer de hoeveelheid chilipoeder voor een minder pittige versie.
Probeer ook eens Franse knoflooksoep, Amerikaanse pompoensoep of Franse uiensoep.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 0,5 prei
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 liter runderbouillon
- 2,5 theelepel gemalen komijn
- 1,5 theelepel chilipoeder
- 100 ml kookroom
- 2,5 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Deze soep laat zich goed invriezen.
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd alle groenten in stukjes. Pers de knoflook uit in een knoflookpers of snijd in kleine stukjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpan.
-
Voeg de ui, wortel, prei, bleekselderij en knoflook toe. Roerbak voor 4 minuten.
-
Voeg de gemalen komijn, het chilipoeder en de zout en peper toe.
-
Giet de bouillon bij de soep. Breng aan de kook en laat een half uur pruttelen.
-
Pureer de soep met een staafmixer.
-
Voeg de room toe, roer door elkaar. Verwarm het geheel nog een paar minuten. Schep de soep in kommen.
5 Reacties
• Lilian op 18 July 2012 ∞
• Lisa op 18 July 2012 ∞
• Lilian op 25 July 2012 ∞
• Lisa op 25 July 2012 ∞
• Lilian op 26 July 2012 ∞