Home Page › Diner ›
Penne met zoete aardappel en chorizo
Een snel pastarecept met zoete aardappel, tomaten en Parmezaanse kaas.
Het lijkt misschien vreemd, aardappels in een pastarecept, maar in Oosterse landen zien ze aardappels als een soort groente. Zoete aardappel is een soort combinatie van een gewone aardappel en pompoen. De chorizo maakt het gerecht lekker spicy en de Italiaanse kruiden geven er een mediterraan tintje aan. Als je geen verse kruiden in huis hebt, gebruik dan gedroogde kruiden. Je kunt de kruiden ook vervangen door bijvoorbeeld verse tijm. Probeer ook eens linguine met kastanjechampignons, tagliatelle met gehaktballetjes of pasta met chorizo.
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 1 zoete aardappel (ongeveer 350 gram)
- 4 tomaten
- 250 gram gedroogde chorizo
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje oregano
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1,5 eetlepels olijfolie
- Naar smaak Peper en zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes met ongeveer de grootte van een dobbelsteen. Was de tomaten en snij elke tomaat in vier stukken. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Haal de blaadjes en naaldjes van de kruiden en hak ze fijn.
-
Leg de aardappelblokjes en stukken tomaat op de bakplaat.
-
Meng 1 eetlepel olijfolie met de knoflook, rozemarijn en oregano. Besprenkel de aardappels en tomaten ermee. Zet de bakplaat in de oven en bak voor 12 – 15 minuten of totdat de zoete aardappel gaar is.
-
Breng een grote hoeveelheid water aan de kook en voeg er wat zout aan toe.
-
Haal ondertussen het velletje van de chorizo af en snij in stukjes. Bak de stukjes chorizo in een pan zonder boter of olie voor ongeveer 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
-
Schud de penne erin en kook de pasta in ongeveer 7 – 8 minuten beetgaar. Giet de pasta af en stop ze in een grote kom en roer er een halve eetlepel olijfolie doorheen.
-
Voeg de chorizo toe aan de pasta. Schep er dan de geroosterde aardappel en de tomaten bij. Roer voorzichtig door elkaar. Rasp er vervolgens de Parmezaanse kaas overheen.
1 reactie
• Loyoya's kitchen op 21 July 2010 ∞