Home Page › Diner ›
Paëlla met kip en chorizo
Een smakelijk rijstgerecht met kip en chorizo.
Chorizo is een echte smaakmaker. Het is dan ook heerlijk in deze paëlla met kip. De hoeveelheid bouillon hangt af van de soort rijst die je gebruikt. Voeg eventueel wat meer toe als het mengsel te droog is en nog niet gaar is. Te veel bouillon gebruikt? Schep dan als de rijst gaar is wat weg. Probeer ook eens vegetarische paëlla, paëlla met tilapiafilet en artisjokken of jambalaya met chorizo.
Ingrediënten
- 125 gram gedroogde chorizo
- 150 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 2 handjes bevroren tuinerwtjes
- 150 gram paëllarijst
- 3 tomaten
- 500 ml kippenbouillon
- 1 teentje knoflook
- mespunt saffraandraadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Naar smaak Peper en zout
Bereidingswijze & foto's
-
Haal het velletje van de chorizo af en snij in stukjes. Snij de kipfilet in stukjes. Snij ook de paprika, knoflook, ui en tomaten in stukjes.
-
Bak de chorizo in de pan zonder olie of boter voor een paar minuten op laag vuur. Haal de stukjes dan uit de pan en zet apart.
-
Voeg de olijfolie toe en bak de kipfilet op middelhoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan leg bij de chorizo.
-
Bak de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg eventueel meer olie toe als dat nodig is.
-
Voeg de tomaten en de paprika toe en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg de rijst en de saffraan toe en roer door elkaar. Schenk dan de bouillon erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de bevroren erwtjes, de kip en de chorizo toe en laat nog een paar minuten koken totdat de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
1 reactie
• op 16 February 2011 ∞