Paëlla met kip en chorizo

Een smakelijk rijstgerecht met kip en chorizo.

Chorizo is een echte smaakmaker. Het is dan ook heerlijk in deze paëlla met kip. De hoeveelheid bouillon hangt af van de soort rijst die je gebruikt. Voeg eventueel wat meer toe als het mengsel te droog is en nog niet gaar is. Te veel bouillon gebruikt? Schep dan als de rijst gaar is wat weg. Probeer ook eens vegetarische paëlla, paëlla met tilapiafilet en artisjokken of jambalaya met chorizo.

paëlla met kip en chorizo spaanse rijst
Paëlla met kip en chorizo
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 125 gram gedroogde chorizo
  • 150 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 handjes bevroren tuinerwtjes
  • 150 gram paëllarijst
  • 3 tomaten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Naar smaak Peper en zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal het velletje van de chorizo af en snij in stukjes. Snij de kipfilet in stukjes. Snij ook de paprika, knoflook, ui en tomaten in stukjes.

  2. Bak de chorizo in de pan zonder olie of boter voor een paar minuten op laag vuur. Haal de stukjes dan uit de pan en zet apart. Paella met kip en chorizo - 002 Paella met kip en chorizo - 005

  3. Voeg de olijfolie toe en bak de kipfilet op middelhoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan leg bij de chorizo. Paella met kip en chorizo - 009

  4. Bak de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg eventueel meer olie toe als dat nodig is. Paella met kip en chorizo - 007

  5. Voeg de tomaten en de paprika toe en roerbak voor een paar minuten. Paella met kip en chorizo - 010

  6. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer door elkaar. Schenk dan de bouillon erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Paella met kip en chorizo - 012 Paella met kip en chorizo - 013 Paella met kip en chorizo - 014

  7. Voeg de bevroren erwtjes, de kip en de chorizo toe en laat nog een paar minuten koken totdat de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Paella met kip en chorizo - 020 Paella met kip en chorizo - 024

Paella met kip en chorizo - 033

1 reactie

  1. 16/2/2011 recept uitgeprobeerd. Had al vaker Paella gegeten maar hier zat toch weer een bijzondere smaak aan. De wok nog net niet schoongelikt. Heb het met risotto rijst gedaan omdat er niet specifiek paella rijst te koop was bij de C1000. Dus het was wel iets nattig. Gewoon even doorkoken en vooral blijven roeren zodat het niet aanbakt. Het recept ook weer (met verwijzing) op mijn blog gezet. http://www.lammertbos.blogspot.com.

    Groetjes Lammert.

    op 16 February 2011

Reactie achterlaten