Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Orzo met blauwe kaas en walnoten
Een lekker, romig bijgerecht.
Orzo lijkt op rijst, maar het is pasta. Dit is een simpel bijgerecht wat je goed kunt eten bij deze gekarameliseerde venkel. Dit is eigenlijk een simpele versie van dit pastagerecht. Probeer ook eens linguine met knoflook en olijfolie, risotto met blauwe kaas en gemarineerde champignons of rigatoni carbonara.
Ingrediënten
- 100 gram orzo pasta
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 ml droge witte wijn
- 200 gram zachte blauwe kaas
- 2 handjes walnoten
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden.
-
Pel de ui en snij in stukjes. Verhit de olijfolie in een bakpan en voeg de ui toe. Bak de ui 5 minuten op laag vuur of totdat hij zacht is.
-
Kook ondertussen de orzo in 8 minuten beetgaar.
-
Voeg de wijn toe aan de ui en bak een paar minuten op middelhoog vuur terwijl je roert. Snij de blauwe kaas in stukjes en voeg toe aan het uimengsel. Laat smelten tot een romig geheel.
-
Giet de orzo af in een zeef en voeg toe aan de blauwe kaas. Schep door elkaar. Voeg de walnoten toe en roer erdoorheen. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.