Home Page › Diner ›
Mayonaise
Maak je eigen mayonaise!
Ik zat laatst wat filmpjes te kijken op You Tube, en kwam tegen van Gordon Ramsay die mayonaise maakt. Zo simpel, dat kunnen wij ook wel. Voor de olie hebben wij een lichte olijfolie gebruikt (geeft een lekkere smaak), maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig. De mayonaise moet je in de koelkast bewaren. Gebruik je rauwe eieren, dan kun je het 3 – 4 dagen gebruiken. Gebruik je gepasteuriseerd eigeel, dan kun je het een week in de koelkast bewaren.
Probeer ook eens tzatziki, kruidenboter of barbecuesaus.
Ingrediënten
- 3 eigelen
- 1 theelepel mosterd
- 300 ml olie
- Naar smaak verse citroensap
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de mosterd met de eigelen in een keukenmachine.
-
Meet de olie af in een maatbeker. Laat de keukenmachine draaien terwijl je de olie er in een langzaam dun stroompje bij giet. Voeg niet opeens meer toe, dan kan de mayonaise gaan schiften. Je ziet het mengsel transformeren tot een dik, romig mengsel.
-
Haal de mayonaise uit de keukenmachine en breng op smaak met citroensap, zout en peper (doe dit niet eerder, anders kan het mengsel ook gaan schiften). Bewaar in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.